Yerlikaya Hayrabolu’nun köylerini ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor. Göreve başladığı Ağustos ayından bu yana vatandaşlarla iç içe olan Vali Yerlikaya önceki gün de Ortaca Köyü, Yörükler Köyü, Fa

GÜNDEM 28.04.2013 05:10:00 0
Yerlikaya Hayrabolu’nun köylerini ziyaret etti
İLK MERKEZİNDE BAĞLI TÜM KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
İlk olarak Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve kurum müdürleri ile Ortaca Köyü’nü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, Muhtar Seyfi Tan ve köy halkı ile sohbet ederek onların sorunları dinledi. Vali Ali Yerlikaya Ortaca Köyü ziyareti ile il merkezine bağlı köy ziyaretlerini tamamlamış oldu
 
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Vali Yerlikaya daha sonra beraberindekilerle birlikte Hayrabolu’na bağlı Yörükler Köyü’nü ziyaret etti. Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan’ın da yer aldığı ziyarette Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindeki kurum müdürleri ile köy halkının sorunlarını dinledi. Köy ziyaretinde muhtar Eşref Özlü’den köy ile ilgili bilgi alan Yerlikaya, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden muhtar Şerif İnan için de köy halkına başsağlığı diledi.
 
SORUNLARI DİNLEDİ
Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ve kurum müdürleri ile Hayrabolu’ya bağlı Fahrioğlu köyünü ziyaret etti. Ziyarette muhtar Mustafa Arslan ve köy halkı ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köylülerin sorunlarını dinledi. Vali Yerlikaya’nın köy ziyaretlerinde bir sonraki durağı Kemaller Köyü oldu. Kemaller Köyü ziyaretinde, muhtar Hasan Erbaş ve köylüler tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya, köy halkı ile sohbet ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Vali Ali Yerlikaya ile birlikte Kemaller Köyüne gelen kurum müdürleri de alanları ile ilgili konularda, köy halkına bilgi verdi.
 
KÖYLE İLGİLİ BİLGİ ALDI
Yerlikaya daha sonra beraberindeki kurum müdürleri ile birlikte Hayrabolu’ya bağlı Kandamış Köyünü ziyaret etti. Muhtar Tevfik Keskin’den köy ile ilgili bilgi alan Vali Ali Yerlikaya, beraberindeki kurum müdürleri ile köy halkının sorunlarını dinledi. Yerlikaya ziyaretlerini Çene Köyü ile sürdürdü. Çene Köyü ziyaretinde Vali Ali Yerlikaya, muhtar Tuncay Irık ve köylüler ile sohbet ederek onların sorunları dinledi. Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan ve kurum müdürleri ile Hayrabolu’ya bağlı Çene Köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, ziyareti sonunda köylülere sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde bulundu. Çene köyü ziyaretinde Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem de yer aldı.
 
KARAYAHŞİ KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETTİ
Yerlikaya daha sonra Karayahşi Köyü’nü ziyaret etti. Köy Muhtarı Recep Akgün ve köylüler ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köylülerin sorunlarını dinledi. Köy ziyaretinde Vali Ali Yerlikaya ile birlikte, köye gelen kurum müdürleri de alanları ile ilgili konularda köy halkına bilgi verdi.
 
SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK
Vali Ali Yerlikaya ziyaretlerini Bayramşah Köyü ile sürdürdü. Bayramşah köyü ziyaretinde muhtar Mustafa Bülent ve köy halkı ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köy halkının sorunlarını dinledi. Vali Ali Yerlikaya köy ziyaretinde, 2013 yılı içerisinde, il genelinde toplamda 1717 kilometrelik köy yolu ağı ile ilgili olarak belirlenen yollara, sıcak asfaltlama çalışmasının yapılacağını ifade ederek, köy halkına ağız tatlarının yerinde olduğu huzurlu bir yaşam dileğinde bulundu.
 
FARKLI BİR KÖY
Vali Ali Yerlikaya daha sonra, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindeki kurum müdürleri ile Hayrabolu’ya bağlı Parmaksız Köyünü ziyaret etti. Köy ziyaretinde, beraberindeki kurum müdürleri ile muhtar Ahmet Tuna ve köy halkı ile sohbet edip, sorunlarını dinleyen Vali Ali Yerlikaya; Parmaksız Köyü’nün orman varlığı ile güzel ve farklı bir köy olduğunu söyledi.
 
ŞENLİKLERE DAVET ETTİLER
Vali Yerlikaya önceki gün son ziyaretini Emiryakup Köyü’ne gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve beraberindeki kurum müdürleri ile Emiryakup Köyünü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, köylüler ile sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Köy halkı tarafından Tatar geleneğinde önemli bir yer tutan ve bu yıl 26 Mayıs’ta 21.si düzenlenecek Tepreş şenliklerine de davet edilen Vali Ali Yerlikaya, ziyaretinin sonunda köy halkına, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde bulundu.
 
Haber / Gökhan TEKER