Üniversite bağı ile güçleniyor

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi tarafından imzalanan “Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında Akademi ve Milli Eğitim’in bağları her geçen gün güçleniyor.

EĞİTİM 27.04.2013 12:15:00 0
Üniversite bağı ile güçleniyor
TOPLUM YARARINA ÇEVİRİ
Yabancı Diller Fakültesi öğrencilerinin aldığı Toplum Hizmeti Dersi’nde öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalışan yetkin öğretmenlerin rehberliğinde güncel eğitim materyallerini dilimize çeviriyorlar. Böylece eğitim dünyasındaki güncel gelişmeler ve tartışmalardan uzak kalınmayacak ve üretilen bilimsel materyallerden eğitimciler kendi dilinde faydalanma imkânı bulacak. Bu nedenle bu işbirliğine “Toplum Yararına Çeviri” adı verildi.
 
ŞARKILAR SESLENDİRDİLER
Bu çalışmalar neticesinde kurulan bağların, Akademi ve Müdürlük arasındaki kurumsal sosyal ilişkiyi de güçlendirdiği belirtildi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün kuruluşunun 20. Yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğinde programa Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsilen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakırlar ve Şube Müdürü Fatih İnce, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhlise Coşgun Ögeyik ve bölüm öğretim elemanları, Bölüm Kurucusu Prof. Dr. Birsen Tütüniş katıldı. Prof. Dr. Birsen Tütüniş’e katkılarından dolayı plaket verildi. İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretmen adaylarının eğitim verdiği Trakya Üniversitesi Anaokulu öğrencileri İngilizce şarkılarla programda yer aldılar.
 
Haber / Menşure KARDEŞ