Çanakkale ruhu gezilerle yaşatılacak

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününe istinaden düzenlenen Çanakkale gezisiyle, Kapaklı halkına manevi bir haz yaşatılacağını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geziye kat

GÜNDEM 25.04.2013 23:50:00 0
Çanakkale ruhu gezilerle yaşatılacak
Kapaklı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale gezisi bu yıl da gerçekleştirilecek.
 
DESTANSI KAHRAMANLIĞI ASLA UNUTULMAYACAKTIR
Her yıl düzenledikleri Çanakkale gezisini bu yıl da gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen destansı kahramanlığı asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi bu milletin makûs talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdadımız ülkemizin asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılımı ile göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp gelecek nesillere yaymak için kültürel geziler düzenliyoruz” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR GÖREV OLARAK KABUL EDİYORUZ
18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Çanakkale Zaferi’nin, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türk halkı olarak, atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ