Yabancı konuklara hüzünlü veda

Keşan Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği Uluslar Arası Çocuk Şenliği kapsamında Keşan’a gelen Bulgaristan ve Makedonya ekipleri, önceki gün Keşan’dan hÃ?

GÜNDEM 25.04.2013 19:08:00 0
Yabancı konuklara hüzünlü veda
ÖNEMLİ BİR ROL OYNADINIZ
Konuklar ilçeden ayrılmadan önce grup grup Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ile görüştü. Şenlik nedeniyle Bulgaristan’ın Dimitrovgrad şehrinden gelen çocuklardan oluşan Zvezditsa Halk Oyunları Ekibi ile Makedonya’dan 18 Temmuz İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin, Keşan’a, Keşan Belediyesi’nin etkinliği için gelmelerinden ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirten Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan,“Makedonya’dan Orizari Belediye Meclis Başkanı Nusret Saidı, Kadın Derneği Başkanı Suzan Musli ve Okul Müdürü Halit Seydi ile Dimitrovgrad Belediyesi Kültür Müdürü Sharkova Antoaneta Ivanova ile her iki ülkenin de halk oyunları ekiplerine ülkemiz ve ilçemize gelmelerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimizde çok önemli bir rol oynadınız ve çok başarılı performanslar sergilediniz. Ülkeleriniz ve şehirleriniz ile Keşan ve belediyemiz çok yakın ilişkiler içerisinde. Bu bundan sonra da devam edecek.” dedi.
 
MUTLULUK DUYACAĞIZ
Bulgaristan Dimitrovgrad Ekibi, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan Belediyesi’nin halk oyunları ekibini, Dimitrovgrad’a beklediklerini, gidecek halk oyunları grubu üyelerini, aynı Keşan’da olduğu gibi Bulgaristan’daki ailelere kültürel kaynaşma için dağıtacaklarını ifade etti. Makedonya ekibi de Keşan Belediyesi’nin halk oyunları gruplarını kendi ülkelerinde ağırlamaktan ötürü mutluluk duyacaklarını iletti.
 
HÜZÜNLÜ VEDA
3 gün boyunca Keşan’da kalan ve Keşanlı öğrenciler ile sıcak ilişkiler kuran yabancı konuklar, ilçeden ayrılırken hüzünlü dakikalar yaşandı. Dakikalarca birbirlerine sarılan 3 ülkenin öğrencileri zaman zaman gözyaşlarına da hakim olamadı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN