“Trakya sanayileşmede önemli bir bölge”

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin dün Çerkezköy’e gelerek partililerle istişare toplantısı yaptı.

GÜNDEM 24.04.2013 22:54:00 0
“Trakya sanayileşmede önemli bir bölge”
ÇERKEZKÖY’E GELDİ
Dün saat 12.30’da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına gelen Bilgin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve partililer tarafından karşılandı. Toplantıda konuşan Bilgin AK Parti’nin yedi gün yirmi dört saat çalışan bir teşkilat olduğunu ifade ederek “Genel Merkezimizden, Sandık Genel Kurulumuza, Mahalle başkanlarımıza kadar devamlı milletimiz ile irtibat halinde olan, milletimiz ile kurduğumuz gönül bağı ile samimi bir hale getirerek siyaset yapan, milletin çizdiği rotada 2002 yılından itibaren siyaset üreten bir partiyiz” dedi.
 
“SEÇİMLER İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SONUÇLANDI”
AK Parti’nin seçimin bittiği gün, bir sonraki seçim çalışmalarını başlattığını ifade eden Bilgin “Biz 12 Haziran 2011 seçimleri yapılıp sonuçları açıklandıktan sonra teşkilatlarımız bir sonraki seçimlerin hazırlıklarını yaparak çalışmaya başlamışlardır. Bu manada seçim için startı verdi olarak değerlendirmek çok doğru değildir. 7 gün 24 saat esası ile genel başkanımızdan başlamak üzere bütün kademelere kadar bir önceki seçimin bitmesi ile birlikte bir sonraki seçimin startını veren bir partiyiz. Öyle olduğumuz içindir ki kuruluşumuz 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren 14 ay sonra yapılan genel seçimlerde yüzde 34 ile iktidara geldik” dedi. Bilgin, bugüne kadar yapılan üç genel seçim, iki yerel seçim ve iki referandum seçiminin istedikleri şekilde sonuçlandığını belirtti.
 
“ÇALIŞMALARI TOPYEKÜN DEĞERLENDİRİYORUZ”
Türkiye’de ilk kez bir hükümetin seçime giderken 12 Haziran 2011’de sadece dört yıllık hükümet programını değil, 12 yılı kapsayacak 2023 vizyonunu ortaya koyan bir hükümet programı açıkladığını söyleyen Hilmi Bilgin “Önümüzdeki on yılda neler yapacağız, bu millet ile hep beraber neler başaracağız onun programını ortaya koyduk. Son on yılda iktidar ile süren bu istikrar ile Türkiye her alanda değişim ve dönüşümler yaşadı. Bugün evimizden çıkar çıkmaz bizzat bu değişimler ve gelişimlere şahit oluyoruz. Hastalık her insan için doğal sonuçtur. Bugün hastalandığımız zaman evimizden istediğimiz hastane ve doktoru istediğimiz saatte seçerek muayene olabiliyoruz. 2002 öncesi Türkiye’de maalesef bunlar yoktu. İşte bu tip hizmetleri milletimiz ile teşkilat ile çalışarak yaptık. Ve son dönemde de yapılan teşkilat çalışmalarını değerlendirmek üzere genel merkezin vermiş olduğu direktifler doğrultusunda cereyan ettiğini görmek üzere ilçe başkanları ile ilçe teşkilatları ve belediye başkanları ile istişare ederek yapılan çalışmaları topyekün değerlendiriyoruz” dedi.
 
“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATILDI”
Hilmi Bilgin, Türkiye’nin bu süreç içinde gerek ekonomi gerekse demokratikleşme anlamında on yılda büyük başarılara imza attığını söyleyerek ““Bu devam edecektir. İnsanoğlu var olduğu sürece teknoloji geliştiği müddetçe insanoğlunun ihtiyaçları değiştiği süreçte bu değişim ve dönüşüm devam edecektir. AK Parti de milletimiz ile birlikte bu hizmetlere devam edecektir. Bugün bizler Türkiye’nin ayağına prangalar vuran bütün sorunları aşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin önündeki engel ve sorunları aşmak için milletin iradesi ile beraber milletin gönlünün razı olduğu şekilde her türlü siyasi riski alarak milletin bekası, birlik ve beraberlik içinde önce 2023’e sonrada bu toprakları yurt edişimizin bininci yılı olan 2071’e koşar adımlarla gitmek için çalışıyoruz. Milletle gönül gönüle, kol kola olarak milletin çizdiği rotada kuruluş azmimiz neyse, o gün hangi gerekçeler ile azimle ortaya çıktıysak, o günkü ruh halimizle yüzde 50 oy vermiş olduğu özgüven ile sorumluluk ile gurura kibire kapılmadan milletimize efendi olmak için değil, milletin hizmetkarı olmak için çalışacağız. Bu manada teşkilatlarımız ile istişare ediyoruz” dedi.
 
“ÖNEMLİ BİR BÖLGE”
Ankara’dan bakıldığında Çerkezköy ve Kapaklı’nın nasıl gözüktüğünün sorulması üzerine konuşan Bilgin “Tekirdağ Büyükşehir oldu. Tekirdağ ilk seçimlere Büyükşehir olarak girecek. Tekirdağ ve Trakya’yı bir bütün olarak, gelişmekte olan büyüyen Türkiye’nin sanayileşmesi noktasında önemli bir bölge olarak görüyoruz. 2023 hedefimizdeki ilk on ekonomi anlayışı ile devlet olarak yapmayacağız. Özel sektörün önünü açacağız. Özel sektör yapacağı yatırımlarla ihracatla bu hedefe ulaşacağız. Bu noktada Tekirdağ’ın önemli bir misyonu var. O noktada biz üretim yapan, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkı sağlayan iş üreten herkesi destekliyoruz. Bu manada desteğimiz bu yöre içinde vardır” ifadesini kullandı. AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
 
Haber / Asim YAVUZ