Kâinatın Efendisi dualarla anıldı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, insanlığı, içinde bulunduğu karanlık durumdan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere seçilen Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerin

GÜNDEM 22.04.2013 23:34:00 0
Kâinatın Efendisi dualarla anıldı
 Kapaklı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda önceki akşam 20.30-23.00 saatleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programının açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Hz. Muhammed’in doğumunun 1442. yılının içinde olduklarını anımsatan İrfan Mandalı, “Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının konusu Hz. Muhammed ve İnsan Onuru olarak belirlenmiştir. Gün geçtikçe örselenen ve ihmal edilen kardeşlik ahlakı ve hukukunun en önemli insani değerlerden birisi olduğunu bir kez daha bu hafta vesilesi ile hatırlayalım” dedi. Kardeş olmanın sevinçte ve kederde beraber olmayı gerektirdiğini söyleyen Mandalı, Ne yazık ki bu değerler hayatımızdan çıkmaktadır” diye konuştu. 
 
BÜTÜN İNSANLIĞA KUCAK AÇTI
Hz. Muhammed’in bütün insanlığa kucak açtığını, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla gösterdiğini ifade eden Başkan Mandalı, “Peygamber Efendimizin getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, güç kaynağımız olan dinimizi daha iyi anlamak gerekmektedir. Peygamberimiz sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için örnektir. Peygamberlik görevi kendisine verilmeden önce “emin kişi” olarak tanınan peygamberimiz, hayatı boyunca rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır. Sevgili peygamberimizi anmak, onu tanımak değerlerini anlamak, onun yolunda ilerleyebilmek için, geçmişle geleceği birleştirme şeklinde düşünebileceğimiz bu haftanın tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
 
HZ. MUHAMMED'İ REHBER GÖSTERMİŞTİR
Peygamberi tanımanın ve Allah’a yönelmenin Kuran’ı okumak ve anlamakla mümkün olacağını belirten Başkan Mandalı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk'ün Kuran-ı Kerim'e duyduğu derin sevgi ve saygı, İslam’a olan inancı onun dindar yönünü her dönemde ortaya çıkarmıştır. Her zaman gerçek din ile batıl inançlarla dolu gericiliği net biçimde ayıran Atatürk, birçok konuşmasında, samimi ve içten bir şekilde Allah'tan, İslam'dan, Kuran'dan saygı ve bağlılıkla bahsetmiştir. Hz. Peygamberimizi övmüş ve Türk Milleti'ne, gerçek dine sarılmayı ve daha dindar olmayı tavsiye etmiştir. Allah'a yönelmede Hz. Muhammed'i rehber göstermiştir” dedi. İrfan Mandalı konuşmasının sonunda, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun 1442. Yıldönümünün, vatanın huzur ve mutluluğuna, milletin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını temenni etti.
 
KAPAKLI ARTIK BİR İLÇEDİR
Kainatın Efendisi Hz. Muhammed’in (SAV) doğumunun 1442. yıldönümü kapsamında memleketin her köşesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlendiğini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ise, “Kapaklı artık bir ilçedir. Kutlu Doğum Haftası artık küçük salonlarda değil, büyük salonlarda hatta stadyumlarda kutlanmalıdır. İnşallah bundan sonraki Kutlu Doğum etkinliklerini çok daha büyük salonlarda, hatta Kültür Merkezi’nde kutlarız” dedi.
 
KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA BİLİNÇLİ
“Muhakkak ki Allah ve Melekler peygamberi biliyor ve övüyor. Ey iman edenler sizlerde peygamberinize salat ve selam ile yaklaşın” ayetine vurgu yapan Müftü Mahmut Emin, her yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamında farklı konuların ele alındığını, bu yılki konunun ise ‘Hz. Muhammed ve İnsan Onuru’ olduğunu söyledi. İnsanın şahsiyeti ile yaşadığını kaydeden Müftü Emin, “Günümüzde dövülen, öldürülen kadınlar var. Bu demek oluyor ki Peygamber Efendimiz çok iyi bir şekilde anlaşılamamış. Kadınlar, erkeklere nazaran bu konuda daha bilinçli. Demek ki onlar Peygamberimizi erkeklerden daha iyi anlamışlar” dedi.
 
CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR
Peygamberimiz zamanında kız çocukların diri diri gömüldüğünü, kadınların ise insandan sayılmadığını ifade eden Mahmut Emin, “Hz. Muhammed (SAV) ‘Cennet Anaların ayakları altındadır’ diyerek kadınları onurlandırmıştır. ‘Çocuklara merhamet göstermeyen, yaşlılara saygı duymayan bizden değildir’ diyerek de yaşlıları ve çocukları onurlandırmıştır” ifadelerini kullandı.
 
İLAHİLER VE ŞİİRLER OKUNDU
Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’in konuşmasının ardından Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ilahi grubu, Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayıroğlu öncülüğünde birbirinden güzel ilahiler okudu. Programda küçük Bedirhan Ak’ın, Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını anlatan şiiri okuması ise katılımcıların beğenisini kazandı. Program Prof. Dr. Zekeriya Güler’in “Hz. Muhammed ve İnsan Onuru” konulu sohbeti ile son buldu. Programda katılımcılara Kutlu Doğum Haftası’nın sembolü olan kırmızı güller ve dini kitaplar hediye edildi.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ