Öğrencilere turizm gezisi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında önceki gün Vize’ye gezi düzenlendi. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonda gerçekleştirilen geziye İl Kültür ve Turizm Müdürü Mus

GÜNDEM 22.04.2013 21:28:00 0
Öğrencilere turizm gezisi
GEZİCİ MÜZEYİ GEZDİLER
Gezi programı kapsamında ilk olarak Poyralı Köyü Kültür Evi’ne uğrayan grup daha sonra Vize’ye gelerek belediyenin yanında bulunan Türkiye’nin tek gezici müzesi olan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’ni gezdi. Ardından gezi grubu Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ile birlikte ilçedeki tarihi eserleri yerinde gezerek inceleme fırsatı buldular.
 
CAMİ VE KİLİSELERİ GEZDİLER
İlk olarak belediye tarafından Sokak Sağlıklaştırma Çalışması’nın gerçekleştirildiği Kale Mahallesi’nde bulunan Şerbetdar Hasan Bey Camii ve Gazi Süleyman Paşa Camii (Küçük Ayasofya Kilisesi) gezildi. Daha sonra Vize Kalesi’ne çıkılarak seyir terasından Vize Manzarası izlendi. Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz “Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen ve ilçemize yakın beldelerde ki okulların öğretmen ve öğrencilerini katılmış oldukları gezi programında ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz, ilçemize gelerek CıttaSlow (Sakin Şehir) üyesi olan ilçemizin sahip olduğu tarihi kimliğini yakından izliyorlar. Tarihi geçmişimizi yerinde öğreniyorlar. Geziye katılan herkese teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. İlçedeki tarihi eserlerin gezilmesinin ardından gezi grubu ilçeden ayrılarak Kıyıköy’e uğurlandı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN