Gönül Elçileri Bahara Merhaba Etkinliğinde bir araya geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda 'gönüllülük' kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınma

GÜNDEM 22.04.2013 03:09:00 0
Gönül Elçileri Bahara Merhaba Etkinliğinde bir araya geldi
NKÜ’DE DÜZENLENDİ
Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerinin Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çorlu Huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek düzenlediği “Gönül Elçileri Bahara Merhaba” etkinliği NKÜ Piramit Salonda yapıldı. Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin aşamalarından birisi olan "Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum" konusu ile ilgili olması bakımından da önemli olan etkinliğe; Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in eşi Zehra Şimşek, il protokolü eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, müdürlük personeli, huzurevi sakinleri ve NKÜ Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım Teknikerliği Programı öğrencileri katıldı.
 
YALNIZ OLMADIKLARINI GÖSTERMEK İSTEDİK
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan NKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Ünal “Bugün Yüksek Okulumuz tarafından düzenlenen bu etkinlik ile ilimiz merkezi ve Çorlu ilçemizdeki huzurevinde kalan yaşlılarımızla bir araya gelerek onlara moral vermek istedik. Biz öğrencilerimiz ile birlik olup değerli büyüklerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bunu bir eğlence ile göstermek istedik” dedi.
 
TEKİRDAĞ 9’UNCU SIRADA
Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya “Gönül Elçiliği”nin insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan, derin anlamlı bir ifade olduğunu belirterek il genelinde dezavantajlı kesimlere ulaşmak adına yürütülen Gönül Elçiliği Projesinde yaklaşık 5 aydır sürdürülen proje ile Tekirdağ'da 12 bine yaklaşan bir gönül elçisi sayısına ulaşıldığını ve 81 il içerisinde Tekirdağ'ın 9'uncu sırada olduğunu söyledi.
 
YAŞLANMA KAÇINILMAZ BİR SON
Tekirdağ’ın bu konuda oldukça duyarlı bir şehir olduğunu belirten Yerlikaya, 5 aşamadan oluşan projenin aşamalarından birinin de "Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum" olduğunu vurguladı. Yaşlanmanın kaçınılmaz bir son olduğunu ifade eden Yerlikaya “Yaşlı nüfusunda bakım gereksinimleri artarak çeşitlilik gösteriyor. Bu alanda farklı boyutlarda hizmet veren meslek elemanları bulunuyor, ancak bu meslek elemanları arasında yaşlı ile uygulama boyutunda, hizmeti bire bir yürütecek ve yaşlıyı bir bütün olarak ele alabilecek meslek grubunun bulunmaması nedeniyle bu işi profesyonel olarak yapacak ara elemana ihtiyaç duyulmuştur. Biz yaşlılarımızı terk edilmişliğe itmeden, değerli olduklarını hissettirmek suretiyle onlara destek olmalıyız" dedi.
 
SAĞLIKLI YAŞAMANIN SIRLARI
Konuşmasının sonunda etkinliği düzenleyen NKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu yönetimine ve Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım Teknikerliği Programı öğrencilerine teşekkür eden Hatice Nur Yerlikaya, katılımcılara sağlık ve mutluluk dileğinde bulundu. Etkinlikte Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Sağlıklı Yaşlı Türk olarak seçtiği 94 yaşındaki Saadet öğretmenin sesinden sağlıklı yaşlanmanın sırları katılımcılara dinletilirken, yüksekokul öğrencileri ile Huzurevi sakinleri tarafından şiirler okunup şarkılar da söylendi. Program TRT Sanatçısı Havva Karakaş’ın konseri ile sona erdi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ