Çocuk Meclisi toplandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İpsala’da çocuk meclisi toplantılarına önceki gün devam edildi.

GÜNDEM 22.04.2013 03:03:00 0
Çocuk Meclisi toplandı
“ÜLKEMİZİ DÜŞMANLARDAN KURTARDI”
Saat 15.00’da gerçekleştirilen ve Serhat İlkokulu ve Şehit Polis İbrahim Sever İlkokulu öğrencilerinin katıldığı toplantıda, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, öğrencilere, bu bayramı çocuklara kimin armağan ettiğini sorunca öğrenciler hep bir ağızdan “Atatürk” cevabını verdiler. Atatürk’ü çok sevdiklerini ifade eden öğrenciler, Atatürk’ün yurdumuzu düşmanlardan kurtardığını, Cumhuriyetimizi kurduğunu, 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini söyledi.
 
“ÖNEMLİSİNİZ VE ANLAMLISINIZ”
Başkan Karagöz “Yurdumuzu düşmanlardan kurtaran, cumhuriyeti kuran, 470 yıl padişahlıkla yönetilen insanlarımızı cumhuriyetle kucaklaştıran, demokrasiyi getiren, çağdaş dünyada yer almamızı sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün en güzel yaptığı işlerden bir tanesi dünyada hiç kimsenin düşünmediği, hiç kimsenin vermediği bayramı çocuklara vermesidir. Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaklar, bu ülkeyi ve bu makamları onlar dolduracaklar ve ülkemizi onlar yönetecekler. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara ve gençlere “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. ”diyor. İşte sizler, bunun için çok önemlisiniz, anlamlısınız. Size her şeyin en iyisini, en güzelini vermek, sizleri en iyi şekilde eğitmek, en güzel bilgilerle donatmak zorundayız” dedi.
 
MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ
Konuşmanın ardından temsili Meclis Başkanı ve Katip Meclis Üyesi seçimine geçildi. Yapılan oylamada Serhat İlkokulu’ndan Berke Türker Solar Meclis Başkanı, Serhat İlkokulu’ndan Melek Anlaş ve Şehit Polis İbrahim Sever İlkokulu’ndan Kebire Özkaya katip meclis üyesi seçildi. Temsili başkan öğrencilerin soru ve isteklerini yanıtladı. Öğrencilerin isteklerinde basketbol sahası, spor alanlarının artması, müzik aletleri kurslarının artması istekleri ön plana çıktı. Toplantı sonunda Belediye Başkanı Karagöz öğrencileri İpsala Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgilendirdi.
 
Haber / Cihangir ARIK