Et ve et ürünleri tebliği anlatılıyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından önceki gün Merkez İlçede et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işyeri temsilcilerine yönelik bilgilendirme ve eğitim topla

GÜNDEM 22.04.2013 03:00:00 0
Et ve et ürünleri tebliği anlatılıyor
BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, İl Müdürü Yardımcısı Serkan Alkan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman ve kontrol görevlisi Veteriner Hekim Bilal Emül ile 30 işyeri temsilcisi katıldı. Toplantıda, İl Müdürü Cevdet Soyak, işyeri temsilcilerinin sorunları ile ilgili bilgi alarak, çözüm yolları konusunda bilgilendirmede bulundu.
 
HERKES DESTEK VERMELİ
Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 05.12.2012 tarih ve 28488 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği 05.03.2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini ifade ederek, aynı eğitimlerin üretici, kesimci, işleyici, satıcı ve tüketici basamaklarında da devam edeceğini belirtti. Et ve et ürünleri üreten işyerlerinin onay, perakende olarak et ve et ürünleri satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin ise kayıt işlemlerini 31 Aralık’a kadar tamamlamaları gerektiğini vurgulayan Yaman, ayrıca, 02.04.2013 tarih ve 28606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/3 numaralı Başbakanlık Genelgesi ile “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın başladığını, ifade ederek, herkesin kampanyaya destek vermesini istedi.
 
TEKNİK VE HİJYEN KONULARINDA BİLGİLENDİRDİ
3 Nisan tarihi itibariyle AB ülkelerine süt ürünleri ihracatı yapılabilmesi amacıyla 6 firmaya izin verildiğini ifade eden Yaman, bu firmaların AB Resmi Gazetesi’nde yayınlandığını söyledi. Veteriner Hekim Bilal Emül de Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni anlatarak teknik ve hijyen konularında bilgilendirme yaptı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN