Kaymakamlıktan beton parke taşı startı

İpsala Kaymakamlığı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylere başlatılan beton parke taşı döşeme çalışmalarına start verildi.

GÜNDEM 22.04.2013 02:50:00 0
Kaymakamlıktan beton parke taşı startı
İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTIK
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Edirne Valiliği tarafından Aliço Pehlivan Köyüne gönderilen 30 bin TL’lik ödenek ile başlatılan beton parke taşı işine ilave olarak köy bütçeleri ve kaymakamlık tarafından köy meydanlarına kullanılmak üzere beton parke taşı alımına karar verdiklerini söyledi. Gürbüz, “Toplu taş alımlarına ilave olarak Edirne Valiliği 8 bin metrekare katkısı ile toplamda 31 bin 370 metrekare beton parke taşı ile 3 bin 100 metre bordüre ulaşıldı. Köylere yaptığımız ziyaretlerde en fazla beton parke taşı talebi geliyor. Biz de ihtiyaca yönelik olarak bu doğrultuda çalışma başlattık” dedi.
 
566 BİN TL HARCAMA YAPILACAK
İpsala’nın bütün köylerini bizzat gezerek ihtiyaç tespitinde bulunduklarını belirten Gürbüz “8 santimetre paletli beton parke taşı, bahçe bordürü, işçilikleriyle beraber Valilik katkı payı 130 bin TL, K.H.G Birliği 100 bin TL, köyler 336 bin TL olmak üzere toplamda 566 bin TL’lik bir harcama yapılacak. Köylerimizin bu yaz sezonunda işçiliklerinin tamamlanmasını planlıyoruz. Köylerimize yapılan altyapı çalışmalarına toplamda 130 bin TL yardımda bulunan, çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren Valimiz Hasan Duruer’e teşekkür ediyorum. Eğer onun bize desteği ve bu konuda bizi teşvik edişi olmasaydı bu işler yapılamazdı” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN