Sivrisinek ve larva mücadelesi başladı

Çorlu Belediyesi her yıl olduğu gibi, bu yıl da vektör (Sivrisinek, karasinek, larva) mücadelesinde biyosidal ürün uygulama çalışmalarına başladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince la

GÜNDEM 22.04.2013 01:56:00 0
Sivrisinek ve larva mücadelesi başladı
HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞINI KORUYOR
Biyosidal ürün uygulama çalışmalarıyla ilgili Sağlık İşleri Müdürü Nedim Testereci "İnsan ve Çevre Sağlığı alanında belediyemiz bünyesinde vektör mücadelesi kapsamında 2013 yılı sivrisinek, karasinek, larva mücadele programını, Nisan ayı itibariyle başlatmış bulunmaktayız. Mücadele çalışmalarında amaçlanan Haşere Kaynaklı Hastalıklardan Korunmak, haşerelerin Çorlu halkı üzerinde yarattığı hastalık riskini minimuma indirmek, özellikle sivrisinek ve karasineklerin verdiği rahatsızlığı azaltmak, halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayarak halk ve çevre sağlığını korumaktır. Bu amaç doğrultusunda, Çorlu'da meskûn mahal içerisindeki su birikintileri, bataklık, foseptikler, çöplük ve gübrelikler gibi sinek, sivrisinek üremesine elverişli (JİT) alanlar, Sağlık Bakanlığı'nın Biyosidal Ürün Kullanımı, usül ve esasları hakkındaki yönetmelik normlarına uygun Biyosidal Ürün Kullanılarak uygulamalar yapılıyor” dedi.
 
40 BİN LİTRE ÜRÜN KULLANILACAK
Sivrisinek-karasinek popülâsyonunun kontrol altına alınması için insan sağlığına, doğal yaşama ve hedef dışı canlılara zarar vermeyen, bakanlık onaylı ithal biyosidal ürünler kullanıldığını belirten Testereci “Mayıs ayı sonuna kadar 40 bin litre seyreltilmiş ürün kullanmayı planlıyoruz" dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN