Hz. Peygamber ve İnsan Onuru anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Tekirdağ Valiliği İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof

GÜNDEM 19.04.2013 20:35:00 0
Hz. Peygamber ve İnsan Onuru anlatıldı
KURANI KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Konferansa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, şube amirleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Program Tekirdağ Çiftlikönü Camisi Hafız Başimamı Veli Uslu’nun, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
 
BİRBİRİMİZİ KARDEŞÇE SEVMELİYİZ
Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen açılış konuşmasında, Nisan ayının 20'sine tekabül eden haftanın Efendimizin doğum günü olduğunu ve 1989'dan beri Kutlu Doğum Haftası olarak dünyanın dört bir yanında kutlandığını söyledi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da “Allah Peygamberimize demiş ki, 'Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım'. Özde bir sevgi var. Bizler birbirimizi Allah için kardeşçe sevmeliyiz” dedi.
 
İNSAN ONURUNU ANLATTI
Açılış konuşmalarının ardından Kutlu Doğum Haftası için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferansında, Peygamber Efendimizin insana verdiği öneme dikkat çekerek, insan ilişkilerinde birbirlerine karşı nasıl davranılması gerektiği konusunda örnekler verdi. Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmasını ibadet etmenin ne büyük bir hizmet olduğunu Peygamber Efendimizden verdiği güzel bir örnekle açıklayarak tamamladı. Konferansın ardından günün anısına NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Prof. Dr. Ali Erbaş'a çiçek takdim etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN