Bölge Eğitim Paylaşım Toplantısı düzenlendi

Bölge Eğitim Paylaşım Toplantısı, Edirne Valisi Hasan Duruer’in başkanlığında, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Meriç Kaymakamı M. Nurullah Karaman, Edir

GÜNDEM 19.04.2013 20:23:00 0
Bölge Eğitim Paylaşım Toplantısı düzenlendi
TÜM DÜNYANIN GÜNDEMİ
Önceki gün Keşan’da yapılan toplantıda konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, eğitim konusunun sadece Türkiye’nin değil dünyanın gündemini oluşturduğunu belirtti. Ülkelerin cevherleri madenlerin değil yetişmiş insanlar olduğunu ifade eden Duruer “Eğer ki biz çocuklarımızı geleceğe yönelik olarak yetiştiremezsek geri kalırız. Gelecek yüzyıla hazırlanmak için çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz. Edirne’de eğitim Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. Eğitimde en önemli unsur öğretmendir, daha sonra da velilerdir. Öğretmen ve velilerimize önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.
 
5 BİN ÖĞRENCİ İÇİN GEZİ
Vali Duruer “İlimizde hızlı okuma teknikleri ile ilgili çalışmalarımız 8-12. Sınıflara yönelik olarak yapılmaya başlanmıştır. Öğrencilerimiz bu çalışmalarının faydalarını yapılan sınavlarda görmektedir. Edirne’yi görmeleri ve tanımaları için 5000 öğrencimiz ile geziler gerçekleştireceğiz.” dedi.
 
ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise konuşmasında, “Biz okulu bir sosyal örgüt olarak değerlendiriyoruz. Bu sosyal örgütün girdisi ve çıktısı insandır. Dolayısıyla öğrenciyi yetiştirerek çevreye takdim ediyoruz. Okul, öğrencilerin çevre ile ilgili münasebetini, ilişkisini ne denli iyi ayarlarsa o denli amacına ulaşmış oluyor. Bizler aile ile olan ilişkileri son derece önemsiyoruz. Okulların en büyük tedarikçisi ve destekçisi okul aile birlikleridir. Velilerle iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Aksi bir durumda eğitim öğretimde başarılı olamayız. Velilerin ikinci adresleri okullar olmalıdır. Velilerimiz ile maddiyatın dışında da çalışmalar ve iş birliği yapmalıyız. Velilerin bilgi ve birikimlerinden faydalanmak istiyoruz. Bu anlamda biz Okullar Hayat Olsun istiyoruz.” Dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN