Potanın Perileri son deplasman maçına çıkıyor

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı TKB2L 2.Turun son 3 haftasına girilirken İzmir BŞB takımına konuk olacak. 20 Nisan Cumartesi günü İzmir Celal Atik Spor Salonu’nda oynanacak olan maç saat 13:00’de başlayaca

SPOR 19.04.2013 19:00:00 0
Potanın Perileri son deplasman maçına çıkıyor
Sezon başı hedeflerine ulaşmak için mücadele eden Edirnespor’un ikinci tur maçlarında 5 galibiyet 2 mağlubiyeti bulunurken rakibi İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin 7 maçta 2 galibiyeti ve 5 mağlubiyeti bulunuyor. İkinci turun ilk maçında Edirnespor, rakibini Edirne’de oynanan maçta 77-59 mağlup etmişti. Edirnespor geçtiğimiz hafta 3 maç aradan sonra taraftarı önünde oynadığı karşılaşmada Burhaniye Belediyesi’ni 91-56 mağlup ederken rakibi İzmir BŞB’de Bursa deplasmanında oynadığı son maçında Bursa BŞB takımına 79-66 mağlup olmuştu.
 
SON DEPLASMANA ÇIKACAK
Edirnespor kadın basketbol takımının  bu haftaki rakibi İzmir BŞB E-grubunda 4. Sırada bulunuyor. Edirnespor E-Grubunda 12 puanla 3.sırada yer alıyor. Edirnespor’da maç öncesi başka sakat ve eksik oyuncu bulunmuyor. Potanın Edirneli Perileri bu maçla birlikte sezonun son deplasman maçını oynayacak. Edirnespor gruptaki son iki maçında kendi sahasında Bursa BŞB ve Altay Konak Belediye ile karşılaşacak.Edirnespor’da en fazla sayı atan oyuncu Nihan Demirkol (292). Halime Uykan 124 asist ile takımın asist lideri. Susan Marie Lester ise 183 riabunt ile an fazla ribaunt alan oyuncu.Lester aynı zamanda maç başına (14 maç oynadı) en fazla sayı atan oyuncu (16,2 sayı)  Edirnespor ikinci tur maçlarında rakip potalara 608 sayı bırakırken potasında 405 sayı gördü. Edirnespor E-grubunda en çok sayı atan takım durumunda
 
HEYECAN VERİCİ
Burhaniye Belediyesi maçı öncesi kulüp adına bir açıklama yapan Asbaşkan Murat Muranlı 3 maç aradan sonra tekrar Edirne’de oynamanın heyecan verici olduğunu ve alınan farklı galibiyetin hem taraftarı hem de yönetimi sevindirdiğini belirterek “Çok zor bir 3 haftalık sürece giriyoruz. Bu 3 karşılaşmanın üçünden de galibiyetle ayrılarak  mutlaka Final 6’ya kalmak istiyoruz. Bunun için evimizde oynayacağımız son 2 maçımızda yoğun bir taraftar desteğine ihtiyacımız olacak” dedi. Asbaşkan Muranlı’nın açıklaması şöyle: “Geçtiğimiz hafta sonu 3 maçlık aradan sonra takımımız tekrar taraftarıyla buluştu ve evimizde oynadık. Takımımızın tekrar kendi taraftarı önünde oynaması hem heyecan vericiydi hem de farklı galibiyetten dolayı taraftar ve yönetim sevindi. Biz takım halinde oynayan ve tüm oyuncularımızdan katkı aldığımız zaman farklı ve rahat kazanan bir ekibiz. Burhaniye Belediyesi maçında da 12 kişilik kadromuzun hepsi oyuna dahil oldu ve 11 oyuncumuzdan da sayı katkısı aldık. Sona yaklaştıkça hem oyuncularımız hem taraftarlarımız hem de yönetimimizin heyecanı normal olarak artıyor” diye konuştu.
 
“FİNAL 6’YA KALMAK İSTİYORUZ”
“Bütün bir sezon verilen emeğin karşılığını almak istiyoruz” diyen Muranlı “ Şimdi çok zorlu bir deplasmana gideceğiz. İzmir BŞB takımı grubun sert takımlarından. İyi basketbol oynuyorlar. Edirne’de oynadığımız maç ta kolay olmamıştı. Ama bizim hedefimize varmamız için tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Takımımız İzmir BŞB maçına oldukça iyi hazırlandı ve herhangi bir eksiğimiz sakatımız bulunmuyor.  Çok zor bir 3 haftalık sürece giriyoruz. Bu 3 karşılaşmanın üçünden de galibiyetle ayrılarak  mutlaka Final 6’ya kalmak istiyoruz. Bunun için evimizde oynayacağımız son 2 maçımızda yoğun bir taraftar desteğine ihtiyacımız olacak. Edirne, son iki maçımızda bir basketbol şehri olduğunu bir kez daha gösterecektir” dedi.