Geleneksel Yemek Yarışmasında lezzetler yarıştı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası nedeniyle düzenlenen yöresel yemek yarışması önceki gün yapıldı.

GÜNDEM 18.04.2013 19:58:00 0
Geleneksel Yemek Yarışmasında lezzetler yarıştı
PUANLAR VERİLDİ
Saat 11.00’da İpsala Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen yarışma etli, tatlı ile pirinç yemekleri ve diğerleri olmak üzere 3 kategoride yapıldı. İpsala Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Akif Şaban Gündüz, Öğretim Görevlisi Esra Gürbüz, Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Muammer Devranoğlu, işletmeci İsmail Hakkı Aydemir ve Aylin Öztürk’ün jüri üyeliğini üstlendiği yarışmada yemekler tek tek tadılarak ve görselliği göz önüne alınarak puanlar verildi.
 
DERECEYE GİRENLER BELİRLENDİ
İpsala’da 5. kez düzenlenen yemek yarışmasında etli yemeklerde birinciliği güveç ile 454 puan alan Hatice Şen, keşkek ile 452 puan alan Nebahat Güderikinci ve yorganlı mantı ile 450 puan alan Arzu Solak üçüncü oldu. Tatlılar da ise Sütlü incir dolması ile 469 puan alan Nefise Kestane birinci, muhallebili tel kadayıf ile 463 puan alan Naile Kılıç ikinci, Portakallı pasta ile 461 puan alan Cemile Yazanüçüncü oldu. Pirinç yemekleri ve diğerleri kategorisinde ise kalın akıtma ile 476 puan alan Emine Erkan birinci, yaprak sarması ile 460 puan alan Sevda Saygıikinci, sebzeli Pilav ile 459 puan alan Nurhayat Duran üçüncü oldu.
 
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ DE VERİLDİ
Jüri özel ödülünü ise gazete tatlısı ile Fatma Derin’e verildi. Birinci yarışmacıların ödüllerini veren İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz,” “İlçe merkezimiz ve köylerinden çok yarışmacı katılımından mutluluk duyduk. Her yıl değişik yemekler görüyoruz. Hem yemek kültürümüzün devamını sağlamak, hem de yemeklerin fotoğraflarını çekerek önümüzdeki günlerde bu yemeklerin yer aldığı bir kitapçık hazırlanarak geleceğe bu kültürün bırakılması sağlanacak” dedi.
 
96 ÇEŞİT YEMEK YARIŞTI
İkincilerin ödüllerini veren Garnizon Komutanı P.Yarbay Rauf Öztürk, geçen sene ilk, bu sene ikinci kez katıldığı yemek yarışmasında bütün yemeklerin birbirinden güzel olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise 3.’lerin ödüllerini verdiği yarışmada kısa bir konuşma yaptı. Karagöz, yemek yarışmasının İpsala’da önemli bir noktaya gelmesinden mutlu olduğunu söyledi. 80 kişinin katıldığı yemek yarışmasında; etliler, pirinç yemekleri ve tatlılar dallarında toplam 96 çeşit yemek yarıştı. Yarışmada dereceye girenlerin birincilerine yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncülerine gram altın verildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN