Asker ailelerine maaş müjdesi

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Şehit yakınları ve gaziler için yeni düzenlemenin müjdesini verdi. Çocuğu askerde olan muhtaç aileye askerli süresi boyunca ayda 250 lira maaş bağl

GÜNDEM 16.04.2013 23:52:00 0
Asker ailelerine maaş müjdesi
20 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakını ve gazilere yeni imkanlar getirdiklerini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda verdiği önemli mesajları şöyle: Şehit yakını ve gazilerden su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından yararlanamayanların tamamı artık bu haktan yararlanma imkanına kavuşacak. Ayrım yapmadan tüm şehit yakını ve gazilerimizi bu kapsama alıyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da faizsiz konut imkanı getiriyoruz. Hak sahipleri bu çerçevede 73 bin lira, 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabilecekler.
 
AYDA 250 TL ÖDEME YAPILACAK
Daha önce sadece Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olanlarla asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanı, şimdi tüm vazife malullerine sağlanacak. Evladı askerde olup muhtaç olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödeme yapılacak.
 
MAAŞ UYGULAMASI GENİŞLETİLECEK
Vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine bir istihdam hakkı getirilecek. Buna ek olarak terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı getirilecek. Sosyal güvencisi olanların maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlanacak. 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlar ile muhtaç engellilere yönelik maaş uygulaması kapsamını da belli kriterler çerçevesinde genişletilecek.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ