“Son çaremiz sizsiniz Vali Bey”

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kosovalı Sokak No: 43’teki binada 7 yıldır elektriksiz yaşayan bina sakinleri, Çerkezköy’deki yetkililere seslerini duyuramayınca, elektrik sorununun çözümü için Tekirdağ

GÜNDEM 16.04.2013 23:29:00 0
“Son çaremiz sizsiniz Vali Bey”
7 YILDIR ELEKTRİKSİZ YAŞIYORLAR
18 dairenin ve yaklaşık 8 de engelli vatandaşın bulunduğu binada 7 yıldır elektriksiz yaşamaya çalıştıklarını ifade eden bina sakinlerinden Murat Karakoç, “Elektrik olmadığı için komşularımızdan elektrik almak zorunda kalıyoruz. Elektriği kesmesinler diye her ay onların da elektrik faturasını ödüyoruz. Her ay 300-400 TL elektrik faturası ödüyoruz. Komşu elektriği kestiğinde yine elektriksiz kalıyoruz” dedi.
 
BİZLER ÇEKMEK ZORUNDA MIYIZ?
Belediye tarafından binaya ruhsat verilmediği için elektrik abonesi olamadıklarını söyleyen Karakoç “Belediye binamıza su bağladı. Ama ruhsat olmadığı için elektrik verilmiyor. Biz komşularımızdan ya da kaçak elektrik kullanmak istemiyoruz” diye konuştu. Elektrik olmadığı iççin psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Karakoç “Tüm ruhsat bedelleri ve harçların ödenmesine rağmen binaya ruhsat verilmedi. Savcılık da buraya gelerek inceleme yaptı ve belediye yetkililerine ‘Bu bina bu kadar kata yükselene kadar neredeydiniz’ diye sordu. Müteahhit ile belediyenin arasındaki sürtüşmenin bedelini burada yaşayan insanlar ödemek zorunda mı?” dedi.
 
KARANLIKTA DERS ÇALIŞIYORLAR
Binada 19 çocuğun okula gittiğini ve çoğu zaman karanlıkta ders çalışmak zorunda kaldıklarını söyleyen Karakoç “Biz elektriğimizin bağlanmasını istiyoruz. Karanlıkta çoluk çocuk okutmaya çalışıyoruz” dedi. Bina sakinlerinden Hatice Gençarslan da engellilerin de elektrik olmadığından dolayı binaya girip çıkarken zorluklar yaşadığını ve hatta bir engelli bina sakininin elektrik olmadığı için kendi evini bırakarak başka bir evde kirada oturmaya başladığını söyledi.
 
SON ÇAREMİZ SİZSİNİZ
Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı yetkilileri ile defalarda görüşmelerine rağmen bir çözüm yolu bulamadıklarını ifade eden bina sakinleri son çare olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya seslendi. Yerlikaya’nın Tekirdağ’da devletin temsilcisi olduğunu ifade eden bina sakinleri Vali Yerlikaya’ya şu sözlerle seslendi: “Sizlerin insanlara, öğrencilere ve engellilere nasıl değer verdiğinizi biliyoruz. Buradaki yetkililere sesimizi duyuramadık. Son çare olarak size sesleniyoruz. Ne olur gelin, yaşadığımız yeri görün. Eğer biz böyle yaşamayı hak ediyorsak bir 7 yıl daha elektriksiz yaşarız. Ama biz çocuklarımızı karanlıkta okutmak istemiyoruz. Bizler kaçak elektrik de kullanmak istemiyoruz. Sadece elektriğimizin bağlanmasını istiyoruz”
 
Haber / Ahmet KARDEŞ