Türkiye’ye referandum yolu görünüyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C.’nin bazı devlet kurumlarındaki tabelalardan kaldırılması vatandaşlardan büyük tepki gördü. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın kendine bağl

GÜNDEM 15.04.2013 21:42:00 0
Türkiye’ye referandum yolu görünüyor
CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz gün düzenlediği Bahçelievler Mahallesi Kıraathanesi ziyaretine katılan CHP İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, burada T.C: ibaresinin kaldırılmasına olan tepkisini dile getirdi.
 
BAKANLIK GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, Halk Sağlığı kurumlarının tabelalarındaki T.C. kısaltmasının kaldırılması uygulamasına bir vatandaş olarak anlam veremediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, “Benim gibi düşünen 2 milyon 500 bin vatandaşımız facebook sayfasındaki profil isimlerinin önüne T.C. kısaltması koyarak tepkilerini dile getirmiş oldu. Tepkilerin her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü gören Sağlık Bakanlığı bu nedenle geri adım atmak zorunda kaldı” diye konuştu. 
 
AÇILIM POLİTİKASININ BİR PARÇASI
T.C. kısaltmasının devlet kurumlarındaki tabelalardan kaldırılmasının aslında Türkiye üzerinde oynanmak istenen bir oyunun parçası olduğunu savunan M. Zeki Gürcün, “Bu uygulamalar, AK Parti hükümetinin açılım politikasının bir parçasıdır” dedi.
 
22 ÜLKENİN SINIRLARI DEĞİŞECEK
AK Parti hükümetinin son günlerde Büyük Ortadoğu Projesi hakkında açıklamalarda bulunduğuna da değinen Gürcün, “Büyük Ortadoğu Projesi ile 22 ülkenin sınırlarının değiştirilmesi hedefleniyor. BOP, ABD’nin 100 yıllık projesidir. ABD, bu proje ile petrol ve su kaynaklarını kontrol etmek istiyor” ifadelerini kullandı.
 
TEK ÇARE AK PARTİ’DEN KURTULMAK
Tek çarenin sandıkta AK Parti iktidarından kurtulmak olduğunu dile getiren CHP’li İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, “Bu yolda vatandaş olarak sizlere de görev düşüyor. Çevrenizdeki insanlarla konuşun. Bu konuları onlara da anlatın” diye konuştu.
 
ÜLKE REFERANDUMA GİDEBİLİR
Türkiye’nin Haziran-Temmuz aylarında yüzde 90 ihtimalle referanduma gidebileceğini söyleyen CHP’li İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meclisi feshetme yetkisi olan bir Başkanlık Sistemi’ni getirmek istiyor. Bunun için meclisten 367 oy gerekli. CHP ve MHP buna karşı çıkıyor. Bu nedenle meclisten bu yönde bir karar çıkmaz. Fakat 330 oy sayısını bulabilirlerse, konuyu referanduma taşıyabilecekler. Bunun için BDP ile son zamanlarda nasıl flört ettiklerini sizler de görüyorsunuzdur” dedi.
 
REFERANDUM HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Başkanlık Sistemi ile ilgili referandumun ülke için hayati önem taşıdığını ifade eden M. Zeki Gürcün, “Daha önce de yargı konusunda referanduma gidildi. Yüzde 54 oy oranı ile referandumdan evet çıktı. Peki şimdi size soruyorum. Mevcut yargı sistemine güveniyor musunuz?” diye konuştu. Vatandaşların yargıya güvenmediklerini söylemesi üzerine M. Zeki Gürcün, “Aynı senaryoyu bu kez Başkanlık Sistemi için oynayacaklar” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ