“Gitmeye yüzleri olsun”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Siyaset Akademisi dersine konuşmacı olarak katılmak üzereye karayoluyla Edirne'ye geldi.

GÜNDEM 15.04.2013 21:04:00 0
“Gitmeye yüzleri olsun”
MUHALEFETE SESLENDİ
Partililer tarafından karşılanan Soylu, il başkanlığı binasını ziyaret ederek gazetecilere çözüm sürecini değerlendirdi. Süreci eleştiren muhalefet partilerine seslenen Soylu, CHP ve MHP'nin Güneydoğu'ya gidemediğini, ancak yarın oluşabilecek huzur ortamının ardından rahatça gidip orada siyaset yapacaklarını söyledi. Soylu, "Halkın çözüm sürecine ilişkin desteği açık bir şekilde ortadadır. Uzun yıllardan beri uluslararası toplumun çözümün, barışa, birlikte yaşamaya karşı çekingen tavrı, bugün görüyoruz ki Türkiye'deki çözüm sürecinde destekler bir tavra dönüşmüştür. Biz isteriz ki muhalefet partileri vagonların sonunda kalmasınlar. Bu heyecanı birlikte tadalım. Biz muhalefeti hiçbir zaman ötekileştirmedik. Bu süreçlerin başında Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye uzattığı el, birlikte çözüm sürecine gidelim eliydi. Bu eli reddeden, bunu oyalayan ve buna anlamlı bir cevap vermeyen ana muhalefet partisinin kendisidir" dedi.
 
PRİMİNİ HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM
Soylu, "Çözüm sürecinin yarınki primini hep birlikte yaşayalım. Bu mutluluğu, heyecanı hep beraber yaşayalım. Bugün güney doğuya gidemeyen CHP ve MHP yarın bu tartışmalar ortadan kalktıktan sonra oraya daha rahat gidip, dertlerini anlatacaklar. Hiç olmazsa gitmeye yüzleri olsun. Yarın oraya huzur geldiği zaman gidip orada siyaset yapacaklar. Oradaki millet de sorar, 'siz dün neredeydiniz' diye. 'Siz dün en zor zamanlarda yoktunuz, çözüm sürecinde yoktunuz, bugün neden geldiniz' diye sordular. Halk kendisine karşı yapılan duyarsızlığa karşı acımasız bir tavır ortaya koyar. Ben bu acımazsızlıkla muhalefetin karşı karşıya kalmasını istemem. Bununla karşılaşmamak için varsa iktidarın eksikleri bunları ortaya koyabilmektir" diye konuştu.
 
ESNAFLA SOHBET ETTİ
Parti ziyaretinin ardından tarihi Alipaşa Çarşısı'nı gezerek esnafla sohbet eden Soylu, daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı binasında Siyaset Akademisi'nde bir konuşma yaptı. Programın ardından Soylu Edirne'den ayrıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER