Dünya şampiyonasına kütükle hazırlanıyor

Kırklareli'de yaşayan veteran güreşçi Galip Tarhan (66), antrenman yapacak partner bulamadığı için, Bosna Hersek'te düzenlenecek Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'na, evinin bahçesindeki kütüklerle ha

SPOR 15.04.2013 20:12:00 0
Dünya şampiyonasına kütükle hazırlanıyor
Veteran Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcusu Tarhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eylül ayında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılacak dünya şampiyonasına kıt imkanlara rağmen, disiplinli bir şekilde çalıştığını söyledi.
 
“12 SAAT HAZIRLANIYORUM”
Kırklareli'de güreş antrenmanı yapacağı kimse olmadığı için şampiyonaya evinin bahçesindeki kütüklerle antrenman yaparak hazırlandığını anlatan Tarhan, şunları kaydetti:
"Kır evimin bahçesini önce traktörle kazdırdım, engelli bir parkur haline getirerek antrenmanlar için özel hazırlattım. Temiz havada fizik hareketlerinin yanı sıra bahçedeki kütüklerle de antrenman yapıyorum. Büyük kütüklerle çeşitli güreş stillerini deniyorum.
Kırklareli'de hem yaşımda hem de stilimde güreşecek kimse bulamadığım için antrenmanımı kütüklerle yapıyorum. Kütüklerle boğuşarak, rakiplerim karşısında zorlanmayacağım. Haftada 6 gün, 12 saat antrenmanla hazırlanıyorum" diye konuştu.
 
‘GÜREŞ BENİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ’
Güreşe yaklaşık 50 yıl önce lise yıllarında başladığını anlatan Tarhan, "3 yıldır Veteran Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcusuyum, 2 yıl önceki şampiyonada sikletimde dünya 3'cülüğü elde ettim. Bu yıl birinciliği arzuluyorum, Türkiye'ye ve Kırklareli'ne birincilik getirmeden güreşi bırakmayacağım" dedi. Pek çok güreşçi yetiştirdiğini ifade eden Tarhan, zor şartlar altında hazırlandığı şampiyona için destek beklediğini kaydetti.