Mahallemiz üvey evlat muamelesi görüyor

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın, kahve ziyaretleri kapsamında önceki akşamki durağı Bahçelievler Mahallesi Kıraathanesi oldu. CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın, ‘Sıkıntınız var m

GÜNDEM 14.04.2013 19:03:00 0
Mahallemiz üvey evlat muamelesi görüyor
Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, önceki akşam Bahçelievler Mahallesi Kıraathanesi’ni ziyaret ederek vatandaşın sıkıntılarını dinledi. 
 
SORUNLARINIZI DİNLEMEYE GELDİK
Bahçelievler Mahallesi Kıraathanesi’ndeki vatandaşlarla tek tek tokalaşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Bu akşam buraya, varsa sizlerin sorunlarınızı dinlemeye, onlara çözüm bulmaya ve sorularınızı yanıtlamaya geldik. İl Genel Meclis Üyemiz ve Belediye Meclis Üyelerimiz de aramızda. Bahçelievler Mahallesi sakinleri olarak yaşadığınız herhangi bir sorun varsa onları dinlemeye, elimizden geldiğince de bu sorunlara çözüm üretmeye geldik” diye konuştu.
 
EN BÜYÜK SIKINTIMIZ EĞİTİM
CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın, ‘Sıkıntınız var mı?’ sorusu üzerine Bahçelievler Mahallesi sakinleri adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Mahallelerinin en büyük sıkıntısının, okul sıkıntısı olduğunu dile getiren Bahçelievler Mahallesi sakinleri, yollarının bozukluğundan dert yandı. Şebeke sularının kirli olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Mahallemizde çöp konteynırı eksikliği var. Bunun yanında elektrik hatlarımız hala yeraltına alınmadı. Bahçelievler Mahallemiz adeta üvey evlat muamelesi görüyor” ifadelerini kullandı. 
 
KAPAKLI’YA 2 OKUL YAPILACAK
Öncelikle mahallelinin eğitim konusundaki sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, “Partimiz, İl Genel Meclisi’nde 19 üyesiyle çoğunluktadır. Bu yıl aldığımız karar doğrultusunda Kapaklı’ya biri lise, biri ilkokul olmak üzere iki okul yaptırma kararı aldık. İlkokul ise Bahçelievler Mahallesi’ne yapılacak” diye konuştu.  
 
1 MİLYON 792 BİN TL’YE İHALE EDİLDİ
Yakın zamanda Kapaklı Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında ilçeye 32 derslikli bir ortaokul kazandırdıklarını anımsatan M. Zeki Gürcün, “Yeni ilkokulumuzun ihalesi 29 Mart’ta yapıldı. 1 milyon 792 bin TL’ye ihale edildi. Müteahhit 2-3 gün içerisinde çalışmalara başlayacak” dedi.
 
AÇIK HER GÜN DAHA DA BÜYÜYOR
Eğitim konusunun Kapaklı’nın en önemli eksikliği olduğunu ifade eden Gürcün, “Her yıl Kapaklı’ya 2-3 okul yapılması gerekiyor. Biz iktidar olmadığımız halde bunları yapıyoruz. Eğer iktidar olursak eğitim alanında çok daha fazla yatırımlar yapılacaktır” dedi. Geçen yıl ilçede 82 derslik açığının olduğunu ve liselerin sınıf ortalamasının 71 öğrenci olduğunu belirten Kenan Seçkin ise eğitim konusundaki açığın her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade etti. 
 
BAŞKAN KADAR RAHAT OLAMIYORUZ
Bahçelievler Mahallesi sakinleri, evlerindeki şebeke sularının kirliliğinden de dert yandı. Vatandaşlar, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın mecliste şebeke suyunu rahatlıkla içtiğini fakat kendilerinin bu konuda Başkan Mandalı kadar rahat olamadığını dile getirdi. Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörük de şebeke suyunun diğer ihtiyaçlar için kullanımında herhangi bir sakıncası olduğuna inanmadığını fakat, kesinlikle içilebilir olduğunu düşünmediğini ifade etti.
 
HER ŞEY PARALI HALE GELDİ
AK Parti hükümetinin ve AK Parti İlçe temsilcilerinin, bütün özel hastanelerin vatandaşın hizmetine sunulduğu gerekçesi ile övündüğünü söyleyen CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Özel hastanelerde muayene ücreti alıyorlar. Her tahlil ve testten ayrı ücret talep ediyorlar. Eskiden sağlık ocakları ücretsizdi. Günümüzde ise sağlıkla ilgili her şey paralı hale geldi. Özel hastanelere giden vatandaşın canı, bu ücretleri öderken daha çok yanıyor” diye konuştu.
 
İHALE YAPILACAK AMA NE ZAMAN?
Bir önceki meclis toplantısında Bahçelievler Mahallesi’nin yol sorunu hakkında Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı bilgilendirdiğini söyleyen Belediye Meclis Üyesi Erol Özkan, “Konuyla ilgili ihalenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. Ben şahsen 6-7 vatandaşımızın adına belediyeye farklı konularda dilekçeler verdim. Başkan ihale yapılacak diyor fakat konuyla alakalı kesin bir tarih vermiyor” dedi.
 
PROJE BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI
Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin çöp konteynırı sıkıntısı ile ilgili açıklamayı ise Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörük yaptı. Birkaç ay önce İstanbul’da çöp konusunda uygulanan poşet uygulaması kapsamında Bahçelievler Mahallesi’nin pilot bölge seçildiğini, fakat projenin başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatan Ahmet Yörük, “Bunun üzerine belediye geçtiğimiz ay çöp konteynırı alımı ihalesi yaptı. En kısa süre içinde yeni çöp konteynırları mahallenize konulacaktır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın Bahçelievler Mahallesi Kıraathanesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, CHP İl Genel Meclis Üyesi, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yörük ve Erol Özkan ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’e eşlik etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ