OSBDER yönetimi Çerkezköy’de toplandı

Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgelerinin tamamını içinde barındıran OSBDER Üst Kurulu’nun Nisan ayı toplantısı önceki gün saat 15.00’da Çerkezköy’de yapıldı.

GÜNDEM 14.04.2013 18:15:00 0
OSBDER yönetimi Çerkezköy’de toplandı
ÇERKEZKÖY’DE YAPILDI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yeni Hizmet Binası’ndaki Toplantı Salonu’nda gerçekleşen OSBDER 2013 yılı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Sarıoğlu, “OSBDER, Türkiye’deki OSB’lerin bir üst kuruludur. OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay (Anadolu OSB Başkanı), Başkan Yardımcısı ve İzmir OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, Sayman Sait C. Türek (Manisa OSB Başkanı) ile OSBDER Danışmanı Nihat Akyol’u Çerkezköy’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.
 
ORTAK SORUNLARA ÇÖZÜM ARAMAK İÇİN KURULDU
Ömer Sarıoğlu, OSBDER’in Türkiye’deki OSB’lerin ortak sorunlarına çözüm aramak ve onların başarılarının artması için gerekli olabilecek araştırmaları yapmak amacıyla kurulduğunu anımsatarak “OSB’lerimize, değişen ve gelişen dünya koşullarında yapılan ve yapılması gereken idari, mali, hukuki düzenlemelere görüş oluşturmak ve çeşitli konularda destek hizmetler verebilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
TÜRKİYE ARTIK OSB’LERİN ÖNEMİNİN FARKINA VARDI
OSB’lerde ağırlıklı olarak mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yoğun olduğunu belirten OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da, “OSB’ler, bulundukları yerlerde ekonomiye katma değer veriyor. OSB’lerin bulunduğu yerlerdeki belediyeler de ekonomik yönden rahatlıyor” dedi. OSBDER’in ülke genelinde 35 üye 7 bin 500 de işletme ile ülke ekonomisine değer kattığını söyleyen Tuncay, “Türkiye artık OSB’lerin öneminin farkına vardı” ifadesini kullandı.
 
ÖNEMLİ OLAN SÜTE SU KATMAMAK
Hüseyin Kutsi Tuncay, OSB’lerin gerekliliğinin anlaşılabilmesi için fazla bir araştırma yapmaya gerek olmadığını, Trakya’da Ergene Havzası’na bakmanın yeterli olacağını belirtti. Önemli olanın süte su katmamak olduğunu söyleyen Tuncay, “Sütten suyu ayrıştırmaktansa, süte su katılmasını engellemek daha kolay olacaktır. OSB’ler, bünyelerinde barındırdıkları Atık Su Arıtma Tesisleri ve Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile suya dayanıklı birer sunta olmadıklarını göstermektedirler” dedi.
 
OSB’LER İHMAL EDİLMEMELİ
OSBDER Başkan Yardımcısı Hilmi Uğurtaş da toplantıda yaptığı konuşmada, “OSB’ler Türkiye’nin gözbebekleridir. Ülke ekonomisi için ihmal edilmemesi gereken birimlerdir” dedi. OSB’lerin kurulması ile sanayicilerin örgütlenmesinin önünün açıldığına dikkat çeken Uğurtaş, “Ömer Sarıoğlu ve Bölge sanayicilerinin, Tekirdağ Sanayiciler Odası kurma gayretini yürekten kutluyor ve kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemizde artık ticaret odaları ile sanayi odalarının birbirinden ayrılma vakti gelmiştir” dedi.
 
SOSYOKÜLTÜREL GELİŞİME DE KATKI SAĞLIYOR
OSBDER Yönetim Kurulu Üyesi Sait C. Türek de OSB’lerin, bünyelerinde inşa ettikleri Kongre Merkezleri, Kültür Sarayları, Teknik Eğitim Meslek Liseleri ve benzer projelerle, bulundukları ilin ekonomisinin yanında sosyokültürel gelişimine de katkı sağladığını belirterek “Çerkezköy OSB Hizmet Binası yanında Konferans Salonu ve ÇOSB Teknik Eğitim ve Meslek Lisesi projesi de bu projeler arasındadır. Biz de Manisa’da benzer bir projenin temelini atmak üzereyiz. Biz Manisa OSB Teknik Eğitim ve Meslek Lisesi’nde 650 öğrencimize eğitim öğretim vermeye gayret ediyoruz. Amacımız öğrenci sayısını bine çıkarmaktır” dedi.
.
BÖLGEMİZDE FAALİYET GÖSTERMEK İSTİYORLAR
İstanbul İkitelli ve Dudullu sanayilerinin Tekirdağ'a gelip gelmeyeceği yönündeki soruya cevap veren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “İstanbul’da bundan sonraki süreçte sanayiye müsaade edilmeyecek. İstanbul’daki sanayinin de gidebileceği en yakın yer de Trakya Bölgesi’dir. Zaten İstanbullu sanayiciler de bizim bölgemizde faaliyet göstermek istiyorlar” diye konuştu. Sarıoğlu, artık İstanbul’da sanayi adına bir çivi dahi çakılmayacağını belirterek, “Tekirdağ’da 7 Islah OSB kuruluyor. Bunların toplam doluluk oranları yüzde 40 civarındadır. İkitelli ve Dudullu sanayilerinin Tekirdağ’a gelmeleri halinde buralara istihdam edilebilirler. Çünkü bundan böyle Trakya’da OSB’ler dışında bir sanayileşmenin olması mümkün değildir” diye konuştu.
 
BAKAN GÜNDEMDE YOK DEMİŞTİ
OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün Tekirdağ'da bir otelde düzenlenen Ergene Temiz Aksın Islah Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve İşbirliği Toplantısı'nda, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldiğini anımsatarak “Bakanımız burada, İstanbul'un Dudullu ve İkitelli'deki sanayilerinin Tekirdağ'a geleceği şeklinde bir durumun gündemde olmadığını söylemişti” diye konuştu. OSB’lerin 7 Bakanlık ve 22 Genel Müdürlük oluru ile kurulduğuna dikkat çeken Tuncay, “Bu nedenle Ormanlık alanların, dere ve göl yataklarının sanayi alanı olması mümkün değil. Sanayileşme ancak ve ancak verimsiz ve çorak arazilerde gerçekleştirilecektir” dedi. Toplantının devamı basına kapalı gerçekleştirildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ