Liseli Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

Marmara Ereğlisi’de kullanılmayan NATO Limanı'nda, önceki gece balıkçılar tarafından suda cesedi bulunan lise 2'nci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Gökay Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNDEM 14.04.2013 16:44:00 0
Liseli Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı
BALIKÇILAR BULMUŞTU
Marmara Ereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik Beldesi Aytepe Mevkiinde bulunan ve kullanılmayan NATO Limanı'nda önceki gece balıkçılar tarafından suda cesedi bulunan Gökay Çalışkan için Tonguçlar Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namaza ailenin yakınlarının yanı sıra Gökay Çalışkan'ın öğrenim gördüğü Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Ateş, okul yöneticileri, okulun öğretmenleri ile sınıf arkadaşları katıldı. Cenazede taziyeleri kabul eden baba Erdinç Çalışkan ve anne Zahide Çalışkan ayakta durmakta güçlük çekti. Öğle namazının ardından Gökay Çalışkan'ın cenazesi araca konduğu sırada cenazeye katılan sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Lise öğrencisi Sağlık Mahallesi'nde aile kabristanlığında toprağa verilirken, sınıf arkadaşları mezarına kırmızı karanfil bıraktı.
 
LİMANDA İKİNCİ KEZ İNCELEME YAPILDI
Olaydan sonra Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Jandarma Olay Yeri inceleme Tim Komutanlığı'na bağlı ekipler, cesedin bulunduğu limanda ikinci incelemeyi yaptı. İncelemede olay yerinde bir çanta, bir kelepçe ve ip bulundu. Çalışkan'ın ayağına 22 kilogram ağırlığında taş bağlı olduğu tespit edildi.
 
Haber / Gökhan TEKER