Tescil müracaatları başladı

“Safkan Arap ve İngiliz Atlarının Soy Kütüğü Kayıtları, İthalat ve İhracatı Hakkında Yönetmelik” gereği Safkan Arap veya İngiliz ana ve babadan Türkiye'de doğan tayların, doğum günü

GÜNDEM 12.04.2013 23:58:00 0
Tescil müracaatları başladı
DİLEKÇE İLE BAŞVURU YAPILACAK
Bunun için tay sahibinin Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne hitaben yazılmış, tayın anne baba ve doğum tarihini bildirir dilekçe ile başvurusunun gerektiğini ifade eden Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri “Dilekçenin ekinde tohumlama belgesi (aşım sertifikası), at sahibinin resmi TC Kimlik numarası beyanı, 4 adet soldan çekilmiş 9X13 ebadında tay fotoğrafı ve Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsünün TR410001000842064804585002 IBAN no’lu hesabına yatırılmış 390 TL’lik DNA analiz ücret dekontu bulunmalıdır. Ayrıca anne ve babanın aşımda kullanılmadan önce hastalıklardan ari olduğunun, yani damızlık vizesi yapıldığının belgelenmesi gerekmektedir” dedi.
 
152 TAY İÇİN TESCİL MÜRACAATI YAPILDI
Tekirdağ’da 2012 yılı itibarı ile 110 Safkan İngiliz ve 42 Safkan Arap için olmak üzere toplam 152 adet tay için tescil müracaatında bulunulduğunu ifade eden yetkililer “Bu tayların 145 adedine DNA analizi yaptırılmış, mikroçip uygulanmış, eşkal muayene raporu tanzim edilmiş, il at ıslah komisyon kararları alınarak tescil için Yüksek Komiserler Kurulu Başkanlığına gönderilmiştir. Geriye kalan 4 tayın tescil işlemleri tamamlanamadan sahipleri tarafından ölüm bildirimleri yapılmış, 3 tayın tescil işlemi ise farklı illerde tamamlanmak üzere evrakları diğer il müdürlüklerine gönderilmiştir” diye konuştu.
 
İLK MÜRACAAT ÇORLU’DAN
2013 yılının ilk tescil müracaatının Çorlu İlçesi Sarılar köyünde faaliyet gösteren Dicle Kimya Dep.Paz.Nak.İth.İhr. Ltd Şti.’nin Sevcangülü-Demirkazık orijinli Safkan Arap tayı için geldiğini belirten yetkilileri “İlimizde faaliyet gösteren at sahiplerinin 3 aylık tay tescil müracaat süresine ve aygır/kısraklarının aşım öncesi damızlık muayene vizelerine azami dikkat göstermeleri önem arz etmektedir” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER