Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu tamamlandı

25 Mart - 10 Nisan tarihleri arasında 13 iş günü olarak Halk Eğitim Merkezleri ile işbirliğiyle düzenlenen İş Makineleri Operatörlüğü Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu önceki gün yapıla

GÜNDEM 12.04.2013 23:54:00 0
Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu tamamlandı
38 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ
Eğitici olarak Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli Mühendis Gökhan Çavaş, Marmaraereğlisi İlçe Müdürlüğü’nde görevli Mühendis Aydın Karaköse, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde görevli Mühendis Turgay Kıran görev yapan 38 katılımcıya eğitim verdiler. Eğitim sonucunda sınava katılmaya hak kazanan 38 kursiyere hitaben konuşma yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Memet Hanifi Türkaslan "Kurs sonucunda alacağınız belge hepinize hayırlı olsun. Dünya üzerinde özellikle açlığın yoğun olarak görüldüğü Afrika ülkelerinde hububatın ne kadar önemli bir gıda olduğu bilinmektedir. Biçilen ürünler gıda maddesi olduğu için tarlada bırakılmamalıdır. Bu konuda vicdani sorumluluğunuz var. Umarım eğitim süresince öğrendiklerinizi sahada uygular ve dane kaybı yapmadan biçim yaparak ekonomimize katkı sağlarsınız. yüzde 1'lik dane kaybı bile önemlidir. Mümkün olduğu kadar dane kaybı yapılmadan biçim yapılmalıdır." dedi.
 
BELGE ALMAYA HAK KAZANDILAR
Halk Eğitim Merkezi sınıflarında teorik olarak gerçekleştirilen sınava 38 kursiyer katıldı. Daha sonra yeni sanayi bölgesinde Biçerdöver üzerinde yapılan uygulama sınavında kursiyerlerin tamamı belge almaya hak kazandı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ