Açık kablolar ölüme davetiye çıkarıyor

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı’da ölüme davetiye çıkaran elektrik direkleri sorununu Meclis gündemine taşıdı. Aydınlatma direklerinin dışarıda kalan kablolarının adeta

GÜNDEM 12.04.2013 00:49:00 0
Açık kablolar ölüme davetiye çıkarıyor
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer Kapaklı’nın sorunlarını Meclis’te dile getirdi.
 
GÜNDEME TAŞIDI
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Büyükşehir Yasası ile ilçe olan Kapaklı’da ölüme davetiye çıkaran aydınlatma direklerini Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, Ulaştırma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, Tredaş’ın geçtiğimiz yıllarda Çeçen Yatırım Holding tarafından 575 milyon dolara devralındığını, işletme hakkının da yaklaşık 3,5 ay önce İÇTAŞ Enerji’ye devredildiğini hatırlattı. Yüceer, “Özelleştirmenin acı bilançosu işte o zaman ortaya çıkmaya başladı. TREDAŞ devredilmeden önce vatandaş 1kwh elektrik için 0.23734 Lira ödüyordu, oysa şimdi 0.28389 Lira ödüyor” dedi. 
 
AÇIK KABLOLAR ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR
Özelleştirmeye beraber sorunların da çoğaldığını söyleyen Yüceer, “Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi’ndeki aydınlatma direklerinin dışarıda kalan kabloları adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar birçok kez yazılı ve sözlü olarak şikayetlerini bildirmelerine rağmen önlem alınmadı. Hiçbir çözüm üretmeyen Tredaş elektrik direklerinin bakımını yapmamaktaki ısrarını sürdürüyor. Bu nasıl bir vurdum duymazlıktır. Yetkilileri bir an önce bu tutumlarından vazgeçmeye davet ediyorum” dedi.
 
SANAYİCİ İŞ BULAMIYOR
Şirketin keyfi uygulamalarının Tekirdağlı’yı canından bezdirdiğini kaydeden Yüceer, gün içinde sık sık kesilen elektriklerin, patlayan trafoların artık sıradan bir hal almaya başladığını belirtti. Yüceer, “Vatandaşların kullandığı elektrikli ve elektronik aletler sık sık bozuluyor; elektrik kesintileri nedeniyle küçük esnafımız erken saatte kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Sanayicimiz iş yapamıyor, çiftçi tarlasını sulayamıyor” ifadelerini kullandı.
 
BU NASIL MANTIK?
TREDAŞ ile ilgili Bakan’a daha önce de soru önergesi verdiğini söyleyen Yüceer, “Bakan cevabında; kullanıcının imar alanı içinde bir yılda 72 saat veya 56 kez, imar alanı dışında 96 saat veya 72 saat kesintiye maruz kalması durumunda başvuru yapılırsa tazminat ödenecek diyor. Yani vatandaş elektrik kesintisi yüzünden zaten canından bezmiş, oturacak ve dakika saat hesabı ya da kaç kez elektriğin kesildiğinin çetelesini tutacak’ Böyle bir mantık olur mu?” diye konuştu.
 
ŞU SORULARI YÖNELTTİ
CHP’li Yüceer, Ulaştırma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Tekirdağ’da elektrik direklerinin bakımı en son ne zaman yapılmıştır? Tredaş’ın yaptığı uygulamalardan bakanlığınızın haberi var mıdır? Tarafımıza    ulaşan şikayetlerin benzeri bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Bu kadar şikayete rağmen Tredaş hakkında neden bir işlem yapılmamıştır? Adeta ölüme davetiye çıkaran elektrik direklerinin kablolarının kapatılması için herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır ve başlatılacak mıdır? Bu aksaklıkların kısa sürede giderilememesinin sebebi nedir? Tredaş’ın yeterli ekip ve personeli bulunmakta mıdır? Elektrik direklerinin kablolarının kapatılmaması durumunda yaşanacak herhangi bir istenmeyen olayın sorumlusu kim olacaktır? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar yazılı ve sözlü olarak söz konusu elektrik direkleriyle ilgili kaç vatandaş Tredaş’a başvuru yapmıştır? Tredaş yetkilileri neden başvurularla ilgilenmemiştir?”
 
Haber / Ahmet KARDEŞ