İş güvenliği eğitimleri devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” 30 Haziran 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve 29 Aralık 2012 tarihinden i

GÜNDEM 11.04.2013 23:20:00 0
İş güvenliği eğitimleri devam ediyor
EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENİYOR
Söz konusu yasa hakkında odalar olarak bilgilendirme toplantılarına devam ettiklerini bildiren Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ “Birliğimize bağlı meslek odalarımız üyelerinin bilgilendirilmesi amacıyla eğitim ve bilgilendirme toplantılarına devam etmekteler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilişkili birçok yönetmelik hazırlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmeliklerde belirtildiği üzere çalışan sayısı ve risk grubu gibi özelliklere göre işletmelerin yükümlülükleri de değişiyor” dedi.
 
ODALAR İLE İRTİBATA GEÇSİNLER
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı odalar olarak tüm üyelerin ilgili yasa konusunda bilgilendirilmesi amacıyla toplantılar düzenlediklerini belirten İnağ “Ancak üyelerimiz piyasada gezerek işletmeleri cezai yaptırımlara maruz bırakmakla tehdit eden ve para talep eden kişiler olduğunu bizlere bildirdiler. Tüm üyelerimiz konu hakkında bilgi almak için bağlı bulundukları odalar ile irtibata geçebilirler. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış Edirne ilinde faaliyet gösteren yetkililerin listeleri yine bakanlığın web sayfasından temin edilebilir. Konunun hassasiyetine binaen üyelerimizin acele etmeden odaları ile irtibat halinde yükümlülüklerini yerine getirmeleri yanlış kişiler ile karşılaşmalarını engelleyecektir” dedi.
 
BAĞLANTILARINI KOPARMAMALARI GEREKİYOR
Edirne Merkez’de 5 meslek odası, Keşan ve İpsala’da ise Edirne ESOB’a bağlı odaların tamamının bilgilendirme toplantıları yaptığını belirten Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ “Esnaf ve sanatkarlarımızı ilgilendiren tüm konularda Birliğimize bağlı odalarımız hassasiyet ile çalışmalar yürütmekteler. Üyelerimizin de aynı şekilde odaları ile bağlantılarını koparmamaları gerekmektedir” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN