Bütünleşmeye her zamandan daha çok ihtiyacımız var

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta 24.hafta karşılaşmasında deplasmanda Edirnespor Gençlik Kulübü ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında ağır yara alan Tekirdağspor’da Başkan Gürsel Erbap karşÄ?

SPOR 11.04.2013 19:49:00 0
Bütünleşmeye her zamandan daha çok ihtiyacımız var
Edirnespor Gençlik karşılaşmasında şansız bir beraberlik alarak ayağına gelen fırsatı iyi değerlendiremediklerini belirten Tekirdağspor Başkanı Gürsel Erbap “ Hafta sonu oynanan Edirnespor Gençlik Kulübü müsabakasında özellikle ikinci yarısında gösterdiğimiz mücadeleye rağmen elimize geçen fırsatları değerlendiremeyerek şampiyonluk adına büyük bir fırsat kaçırmış olduk.Stresli ve zor bir maç olacağını biliyorduk. Bunun için Teknik heyetimiz tüm hazırlıklarını buna göre yaptı. Sporcu kardeşlerimiz ilk yarı durağan bir futbol oynamasına rağmen, ikinci yarıda tek kale bir oyun oynadılar. Ancak buna rağmen beraberlik golünü bulmamıza rağmen galibiyet golünü bulamadık” dedi.
 
HAKEMİ ELEŞTİRDİ
Müsabakada her iki takım oyuncularının da iyi bir futbol ortaya koyduğunu belirten Erbap “ Edirne Gençlik Kulübü sporcularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum; ancak anlayamadığım bir durum var ki; sporcuların maçı berabere bitirmeleri için oyunu soğutmak için sürekli yerde yatmaları, sporcu arkadaşlarını  tahrik etmeleridir. Hiçbir iddiası olmayan bir takımın maçı galip bitirmek istemesini anlayabilirim ancak berabere bitmesi adına bu tür davranışlar içerisinde bulunmalarına bir anlam veremedim. Bugüne kadar olan puan kayıplarının ardından hiçbir şeyin arkasına sığınmadık,dolayısıyla Edirne Gençlik Kulübü’nün mücadele isteğini ve gösterdiği performansı da takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. Sezonun ilk haftasında oynadığımız Hereke Yıldızspor maçıyla başlayan ve bugüne kadar devam eden bir çok hakem hatalarına maruz kalmış ve bu sebeple şampiyonluk yolunda çok önemli puan kayıpları yaşamış bir takımız. Edirne Gençlik Kulübü maçında da aynı hakem hatası bir kez daha tekrarlanarak, maçın hakemi yüzde 100 olarak nitelendirebileceğimiz bir penaltı pozisyonunu es geçmiştir” dedi.
 
“ŞAMPİYONLUK ŞANSIMIZ VAR”
Edirnespor Gençlik Kulübü yöneticilerin başlattığı kavgalara da değinen Erbap “ Biz yönetim kurulu olarak bugüne kadar evimize gelen rakip takım yöneticilerini en iyi şekilde ağırlamaya özen göstermiş, tüm konularda kendilerine yardımcı olmaya çalışmış bir ekibiz. Ancak Edirne GK maçında aramızda hiçbir sorun yokken, rakip takım yöneticilerinin hoş geldiniz bile demeden bizlerden ayrı bir yerde maçı izlemeleri ve sporcularımıza küfür etmelerine bir anlam veremedik. Bize karşı tavırlarında Tekirdağ’da oynanan ilk maçtaki yenilginin dışında özel bir nedeni varsa da kendilerine sormak gerektiğini düşünüyorum. Teknik heyet ve sporcu kardeşlerim bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda görevlerini layıkıyla yerine getirmiştir. Biz yeni bir oluşumla bir araya gelmiş ve ilk senemiz olmasına rağmen ligin en fazla gol atan takım, en fazla seyirciye oynayan takım ve son haftaya kadar şampiyonluğun en yakın takipçisi olmayı başarmış bir ekibiz. Bu başarılı grafiği yakalamamızda bizlere yardımcı olan ve bizleri bugüne kadar destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Son iki maçın sonucu ne olursa olsun, lig sonunda Bölgesel Amatör Lig 11. grupta oynanan tüm maçların değerlendirmelerini ve kulübümüze yapılan haksızlıkları belgeleriyle birlikte kamuoyu ve Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşacağım” diyen Erbap “Bugüne kadar susmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesi de Türk futboluna zarar vermek istemememizdendir. Ancak sezon sonunda aynı hataların gelecek sezonlarda da gerçekleşmemesi adına adımlarımız olacaktır. Hafta sonunda seyircisiz oynanan maçın sonunda stada nasıl girdiğini bilmediğimiz kişilerin tahriklerine  kapılarak olaylara karışan Tekirdağspor’lu futbolcu kardeşlerime durum her ne olursa olsun bu tür davranışlar yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum. Karşılaşmanın seyircisiz olmasına rağmen, Yönetim Kurulu üyeleri dışında stadyumda yer alan kişilerin hangi amaçla oraya alındığını ve duvar arkasından maç başından sonuna kadar takımımıza küfür eden taraftarların hangi niyetle bunları yaptıklarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.Büyük Tekirdağsporun büyük taraftarı bu hafta sonunda kendi sahamızda oynayacağımız sezonun son maçına gelip Lüleburgaz maçını ezeli rekabet ancak ebedi dostluk içinde izlemlerini ve bugüne olduğu gibi stadı doldurarak pazara kadar değil mezara kadar desteklerini göstermelerini istiyorum.Matematiksel olarak şampiyonluk şansımız olduğu müddetçe aynı inançla hareket edip bugüne kadar gösterdiğimiz yönetim,teknik heyet,futbolcu ve taraftar aile bütünlüğünü herkese göstermeliyiz. Bütünleşmeye her zamandan daha çok ihtiyacımız var,inşallah önümüzdeki hafta Bağcılar deplasmanına şampiyonluk maçı oynamaya gideriz” dedi.