“Romanlarla Tanışmak, Romanlarla Çalışmak” Çalıştayı düzenlendi

Kırklareli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle önceki gün Kırklareli Kültür Merkezi’nde “Romanlarla Ta

GÜNDEM 9.04.2013 21:13:00 0
“Romanlarla Tanışmak, Romanlarla Çalışmak” Çalıştayı düzenlendi
  3 OTURUMDA GERÇEKLEŞTİ
Sosyal bütünleşmeye katkıda bulunmak, romanları anlamak, istihdam konusunda ki sıkıntıları gidermek, roman öğrencilerin okula devamını artıracak alternatif çözüm yolları saptamak ve dezavantajlı mahalle okullarında görev yapan eğitimcilerin mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Çalıştay’da, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Monitörü Hacer Foggo, Yurtdışında ve Ülkemizde ki Roman Derneklerinin temsilcileri ve Roman vatandaşlar konuşma yaptı. Yoğun bir katılımla 3 oturumda gerçekleşen Çalıştay’da, Romanlar ve Avrupa örnekleri, sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim alanlarında ki problemlerin çözümü, romanların eğitim sorunlarıyla ilgili stratejik plan, Roman mahallelerinde alternatif eğitim uygulamaları gibi bir çok konuda fikir alış verişinde bulunuldu.
 
FOTOĞRAF SERGİSİNİ GEZDİLER
Yoğun bir katılımla gerçekleşen Çalıştay’da, Lüleburgaz Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından sergilenen Roman öğrencilerin yaratıcı drama gösterisi büyük beğeni topladı. Ayrıca romanlardan oluşan Mehter Takımı ve roman temalı fotoğraf sergisi yer aldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ