Muhtarlar, bizim gözümüz, kulağımızdır

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte MİHDER’in Büyükşehir Yasası kapsamında Kıbrıs’ta düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılan muhtarlar, geçtiğimiz gün Başkan

GÜNDEM 9.04.2013 02:03:00 0
Muhtarlar, bizim gözümüz, kulağımızdır
“6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile ilgili bilgilendirme semineri için Kapaklı Belediyesi tarafından Kıbrıs’a gönderilen muhtarlar, geçtiğimiz gün saat 11.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.  
 
7/24 HALKIN HİZMETİNDESİNİZ 
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Muhtarlarımızla el ele vererek Kapaklı halkına kaliteli bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. Muhtarların 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olduğunu ve vatandaşların sıkıntılarını ilk olarak muhtarlara anlattığına dikkat çeken Başkan Mandalı, “Bu nedenle muhtarlarımız aslında bizim halk içindeki temsilcilerimiz, gözümüz, kulağımızdır. Kapaklıların isteklerini, beklentilerini, sorunlarını, bizler daha çok muhtarlarımızdan öğreniyoruz. Muhtarlarımızdan aldığımız bilgiler ışığında bölgeye hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.
 
HEPİNİZ SEÇİLEREK GÖREVE GELDİNİZ 
 İlçenin sorunlarının çözümünde muhtardan destek aldıklarını ifade eden İrfan Mandalı, muhtarlarla zaman zaman bir araya geldiklerini ve onların sıkıntılarına da vakıf olduklarını dile getirdi. Muhtarların, Belediyelerin birer hizmet ortağı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bütün muhtarlarımız göreve seçilerek geldiler. Muhtarlarımızın hepsinin bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıdığına inanıyorum. Halkımız kimin kendisine hizmet ettiğini, kimin içten ve samimi olduğunu çok iyi değerlendiriyor” diye konuştu.  
 
EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ 
 Vatan millete hizmet etmenin fedakârlık isteyen görevler olduğuna vurgu yapan Başkan İrfan Mandalı, 2014 Mart Ayı’nda gerçekleştirilecek yerel seçimlerden sonra Büyükşehir statüsüne kavuşacaklarını belirterek, “Köylerimizin köy tüzel kişiliği kalkacak. Hepsi Kapaklı ilçesinin birer mahallesi olacak. Bu konuda köy muhtarlarımız Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerimizde oluşabilecek değişiklilikleri iyi kavramalı ve ona göre hareket etmelidirler” dedi. Başkan Mandalı konuşmasının sonunda muhtarlarla birlikte bu süreci el ele vererek en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.
 
MUHTARLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
Ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından muhtarlara birer plaket takdim edilirken, ayrıca Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (MİHDER) tarafından hazırlanan sertifikalar da muhtarlara teslim edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ