NKÜ Hastanesi’nin temeli törenle atıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin temel atma töreni Üniversitenin Değirmenaltı Yerleşkesinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile gerçekleÅ

GÜNDEM 9.04.2013 01:39:00 0
NKÜ Hastanesi’nin temeli törenle atıldı
STANDARDIN YÜKSELTİLMESİ HEDEFLENİYOR 
 Temel atma töreninde ilk olarak, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek bir konuşma yaptı. Rektör Şimşek konuşmasında, Namık Kemal Üniversitesi’nin kurulduğu ilk günden bugüne başta Tekirdağ ve Trakya’nın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için var gücüyle çalıştığını ancak mevcut üniversite hastanesinin kapasitesinin artık yetersiz kalmaya başlaması üzerine bu çalışmanın yapıldığını ve bu amaç doğrultusunda da hizmet standardının yükseltilmesinin hedeflendiğini belirterek, hastanenin Tekirdağ’a ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.
 
DAHA FARKLI KONUMA GELECEK
 Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da; 2006 yılında kurulan Namık Kemal Üniversitesi’nin henüz genç bir üniversite olduğunu kaydederek, inşaat halindeki birimlerinin de tamamlanması ile üniversitenin ileride daha farklı bir konuma geleceğini söyledi.
 
MARKA DEĞERİNİ ORTAYA KOYABİLECEK 
Ayrıca Bakan Müezzinoğlu temeli atılan Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Tekirdağ’ın, dünya ile yarışabilecek ve marka değerini ortaya koyabilecek bir konuma geleceğini de söyleyerek hastanenin 2014 yılı sonunda bitirilmesi temennisi ile Tekirdağ için hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmalardan sonra Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte temel atma töreni için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun eşi Faize Müezzinoğlu, Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın eşi Münevver Dalgıç ile Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in eşi Zehra Şimşek butona birlikte basarak temel atımını gerçekleştirdi. Törene; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve eşleri il protokolü ile üniversitenin akademik personeli katıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ