“Başbakan 18 Mayıs’ta Tekirdağ’a geliyor”

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mayıs’ta Merkez, Çorlu, Çerkezköy, Malkara ve Hayrabolu?

GÜNDEM 9.04.2013 01:01:00 0
“Başbakan 18 Mayıs’ta Tekirdağ’a geliyor”
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Nisan ayı Danışma Meclisi Toplantısı teşkilat üyeleri ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Valilik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, İlçe Başkanı Emrah Tunca, İl Yöneticisi Soner Çizen, Merkez İlçe Başkan Yardımcıları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Tekirdağ Belediye Meclis Üyeleri, Karacakılavuz Belediye Başkanı Ömer Gümüş, Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, belde başkan ve yöneticileri, AK Parti Merkez İlçe Mahalle Başkanları ve yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
DİVAN OLUŞTURULDU
Danışma meclisinin açılışında öncelikle Divan heyeti oluşturuldu. İl Seçim İşleri Başkanı Ömer Polat Divan Başkanlığına seçilirken üyeler de, Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı Ethem Mollayusufoğulları, İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Şenol Gönüldaş, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Eliaçık ve Çınarlı Mahalle Başkanı Mehmet Bayır’dan oluştu.
 
BAŞBAKAN: TEKİRDAĞ’I GÜÇLENDİRDİK
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmara Bölgesi Milletvekilleriyle beraber gerçekleştirdiği toplantıyı hatırlatarak toplantı içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Başbakan Erdoğan’ın, Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçtiğini hatırlatarak Tekirdağ’ı güçlendirdiklerini söylediğini ifade eden Ziyaeddin Akbulut, “Başbakanımız Trakya ve Tekirdağ’a verdiği önemi göstermek için Sağlık Bakanlığımıza Edirne Milletvekilimiz Mehmet Müezzinoğlu’nu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımıza da hemşerimiz Mustafa Şentop’u atadı” dedi.
 
18 MAYIS’TA TEKİRDAĞ’A GELİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mayıs’ta Tekirdağ’a geleceği müjdesini de veren Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, “Başbakanımız Merkez, Çorlu, Çerkezköy, Malkara ve Hayrabolu’da incelemelerde bulunmak üzere kentimize gelecek.” diye konuştu. Gündeme dair bazı değerlendirmelerde de bulunan Ziyaeddin Akbulut, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Bahçeli’nin Bursa mitinginde atılan ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganına ‘onun da zamanı gelecek’ demesini tarihi bir hata olarak değerlendirdi. Akbulut, “Bu söylem bir siyasi liderin yapacağı en büyük hatadır. İnsanları sokağa davet etmek, kavgaya, kaosa, ölüme davet etmek vahim bir hatadır. Biz terörü bitirmeye çaba gösterirken muhalefet ‘vuralım, ölelim’ diyerek bu halkı birbirine kırdırmanın peşinde” dedi.
 
KARDEŞ KANI AKMASIN, ANALAR AĞLAMASIN
Türkiye’nin 30 yıldır terör belasından çektiğini, AK Parti’den önceki siyasi partilerin terör konusunda siyasi kaygılar nedeniyle elini taşın altına koymaktan çekindiklerini, terör sorununu polise, askere havale ederek kan ve gözyaşının akmasına sessiz kaldıklarını anımsatan Akbulut, “Başbakanımız; ‘Gerekirse baldıran zehri içerim, yeter ki bu ülkeye huzur gelsin.’ diyor. Yeter ki kardeş kanı akmasın. Analar ağlamasın. Sürecin yüzde 50’sini aşmış durumdayız. Halkımızın yüzde 60’ı da süreci destekliyor.” diye konuştu.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN