Kırkpınar yağlı güreşlerinde sponsora tepki

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sponsor bulma girişimlerini olumlu karşılamadığını belirterek, 'Buna katılmıyoruz” dedi.

SPOR 8.04.2013 22:12:00 0
Kırkpınar yağlı güreşlerinde sponsora tepki
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sponsor bulma girişimlerini olumlu karşılamadığını belirterek, "Buna katılmıyoruz.Kırkpınar'ın isminin önüne bir firma ismi gelmez. Kırkpınar'a girersin, ihalesini alırsın, ağalığını yaparsın. Ağalık sadece para vermekle de olmaz" dedi.
 
“AĞALIK PARA VERMEKLE OLMAZ”
Selim, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin isminin, bir sponsor ile birlikte telaffuz edilmesinin doğru olmayacağını savundu. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, organizasyona sponsor bulma girişimlerini olumlu karşılamadığını belirten Selim, "Buna katılmıyoruz. Çünkü Kırkpınar'ın isminin önüne bir firma ismi gelmez. Kırkpınar'a girersin, ihalesini alırsın. ağalığını yaparsın. Ağalık sadece para vermekle de olmaz. Gelip gidip ilgilenmek lazım" dedi.
 
BEN ADIMI YAZDIRDIM  
Selim, ağalığın layığıyla yapılması gerektiğini, yağlı güreşi sevmeyenlerin ağalık yapamayacağını kaydetti. Kırkpınar'a isteyenlerin maddi destek verebileceğini ifade eden Selim, "İsteyen gereken reklamı, gereken desteği gerek yurt içinde gerek yurt dışında verir. Bunun için de adını vermesine gerek yok. Ben Kırkpınar Ağası olarak adımı 5-6 okula yazdırdım. İsteyen adını okullara, camilere, spor kulüplerine yazdırsın.Kırkpınar'a adını yazdırmak çok hoş bir şey değil" diye konuştu. 
 
“BU YILDA İHALEYE KATILACAĞIM
 ”2009 yılından bu yana aralıksız yürüttüğü ağalığa devam etmek istediğini belirten Selim, şunları kaydetti: "İhaleye gireceğim. Alabilirsem alacağım. Ama bizden çok seven bir kardeşimiz çıkar da 'Ben daha çok seviyorum ağalığı, daha iyi yaparım' derse seve seve devrederiz. Biz bu koltuğa yapışmadık. Ama önemli olan ağalığı sevmek. Ağalık ihalesini kaybedersem, güreşe desteğimizi keseceğim diye bir şey yok. Çünkü Kırkpınar'ı sevmek, güreşi sevmek ayrı bir şey. Meydana çıkıp o yağlı çimenin kokusunu almak lazım."