Millete ve milletin geleceğine engelli bakıyorlar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğu, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Cumartesi günü Tekirdağ’a geldi

SİYASET 7.04.2013 23:52:00 0
Millete ve milletin geleceğine engelli bakıyorlar
İLK ZİYARET SARAY’A
Eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte ilk olarak Saray’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilçe girişinde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, T.Ziyaeddin Akbulut, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve partililer tarafından karşılandı. Saray Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu buradaki ziyaretinin ardından partisinin ilçe danışma toplantınsa katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, yerel seçimlere bir yıl kaldığını anımsattı.
 
ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILDA ÇOK FARKLI BİR YOLCULUK YAPACAĞIZ
Türkiye’de 10 yılda çok şey değiştiğini, sağlıkta, eğitimde, adalette, iç ve dış politikada çok farklı yere gelindiğini ifade eden Müezzinoğlu “Önümüzdeki 10 yılda çok daha farklı bir yolculuk yapacağız. Hayal ettiğimiz yolculuk nedir o büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türk Milletidir. Dolayısı ile biz bazıları gibi oturduğumuz yerden lafla Atatürkçülük yapmıyor ve onu kullanmıyoruz. Atatürkçülükle de geçinmiyoruz. Atatürk’ün bu millete biçtiği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa gidebilmek için başta genel başkanımız ve başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
 
PROJELENDİRME ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ
Yüzen gemi hastane ile ilgili olarak şuanda bir şey söylemek istemediği ifade eden Müezzinoğlu “Ancak Amerika’da şuanda bir askeri gemiyi yüzen hastane şekline dönüştürmüşler onu göreceğiz. Değerlendirmelerden sonra dönüşte ise projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Biz istiyoruz ki eski geminin hastaneye dönüştürülmesine değil. Dünyada ilk defa yeniden sıfır bir mimari projesini hastane olarak yaptığımız gemi şeklindeki projeleri şekillendirip Türkiye’ye kazandırmaktır. Onla ilgili şekilleri Amerika’da gördükten sonra Ankara’ya döndüğümüzde çalışmalarını yapacağız” dedi. 
 
KANUNİ DÜZENLEMELER YAPMAMIZ GEREKİYOR
Anne sütü bankası projesi ile ilgili olarak ise yasal düzenlemenin yapılacağını ifade eden Müezzinoğlu süt anneliği merkezlerini bebek yoğun bakımlarının yanında kuracaklarını ifade ederek “Ama bununla ilgili kanuni düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Çünkü nüfus kütüklerine işlenecek biliyorsunuz, inanç değerlerimiz açısından onun değerlendirmelerini diyanet işleri başkanlığı ve diğer aile ve sosyal politikalar bakanlığımızla birlikte yapıyoruz. Çalışmalar herhalde önümüzdeki bir ay içerisinde netleşir sonra bakanlar kuruluna oradan da mecliste yasal düzenlemeleri yapıldıktan sonra uygulama ondan sonra başlayacaktır” diye konuştu.
 
PARTİLİLER TARAFINDAN KARŞILANDI
Sağlık Bakanı saat 11.00’da da Çerkezköy teşkilatını ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu parti binası önünde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce partili tarafından karşılandı. Çiçeklerle karşılanan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra teşkilat binasında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy ile ilgili bakan Müezzinoğlu’na bilgiler vererek “Çerkezköy’de 350’ye yakın sanayi kuruluşu var. Belediyeyi üst üste 2 kez kazandık. Daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Şimdi tek hedefimiz Tekirdağ büyükşehir belediyesi başta olmak üzere Trakya’daki tüm il ve ilçe belediyelerini almak” diye konuştu.  
 
YILLARCA HEKİM AÇIĞINI DİLE GETİRDİK
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada engellilerin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Çerkezköy’de doktor, hemşire, sağlık elemanı ihtiyacının dile getirildiğini belirten Müezzinoğlu “Türkiye ne yazık ki ülkeye ve millete engelli bakanlar nedeniyle bugün bu sıkıntıları yaşıyor. Hayata engelli bakanlarda ciddi sorun var. Bu ülkede yıllarca hekim açığını dile getirdik. Ama birileri hep bu ülkede hekim fazlası var dedi. Nerede ise o fazlalık 20 bin uzmanı, 10 bin pratisyeni yarın alacağım. Ama onlar bu millete de bu milletin geleceğine de engelli bakan bir zihniyetin mensupları. Teknolojik altyapıyı ideal noktaya taşıma sorunumuz yok. Ama sokaktan insan alan bir mesleğin icrasını da yapmıyoruz. 70 milyon insana hizmet edecek şekilde sınırlı sayıyı paylaştırmak durumundayız. 1985 yılından 2005 yılına kadar hekim fazlası var diyen zihniyet ve YÖK tıp fakültelerinde öğrenci sayılarını artırmadı. 20 yıl sayıyı bir sayı bile artırmadılar. Sağlık hizmeti birilerinin tekelinde sürsün istediler” dedi.
 
AÇIĞIMIZ 30 BİN
2006’da YÖK’te yapılan değişiklikten sonra tıp fakültelerine 2 bin 500 öğrenci, şimdi de 4 bin civarında her yıl fazla öğrenci aldıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu “4 yıl sonra 4 binler devreye girecek. Bugün açığımız 30 bin. Her yıl 4 bin fazla alarak 15 yılda kapatabiliriz. 15 yıl sonra açığımız yeni bir 30 bin olacak. Hayata engelli baktıkları için böyle oldu. Türkiye engelli yöneticilerinden çekiyor. Çünkü 10 yıldır egemenlik kayıtsız şartsız milletindir prensibini benimseyen bir yönetim ile yönetiliyor” diye konuştu. 
 
KAPILAR ARDINDAN YÖNETİLMİYORUZ
Bakan Müezzinoğlu seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan seçimlerde hayata millete engelli bakmayanları milletin seçmesini sağlamak. Başbakanımız AK Parti’yi kurarken AK Parti milletin partisidir dedi. Biz de milletin hizmetkarlığını kendi siyasi sorumluluğu olarak gören bir anlayışlın mensuplarıyız. Yakamızda AK Parti rozeti taşıdığımız sürece tek sorumluluğumuz daha çok hizmet. O partili, şu partili demeden CHP’lilere de en iyi hizmeti biz yapacağız. MHP’ye en sağlıklı hizmeti biz götüreceğiz. Ülkenin 75 milyonun kardeşliğini biz sağlayacağız. Çünkü biz milletin partisiyiz. Kapalı kapılar ardında kurulmadık. Kurdurulamadık. Kapalı kapılar ardından yönetilmiyoruz”
 
AK PARTİ VİZYONU İLE OLMUŞTUR
Ülkelerin vizyonlarını iktidarlar ve hükümetlerin, şehirlerin vizyonunu ise yerel yönetimlerin oluşturduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Türkiye dünya çapında bir ülke olduysa Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti vizyonu ile olmuştur. Bugün Türkiye dinamiklerini dünyaya örnek olabilecek bir noktaya taşıdıysa AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu sayesindedir” dedi.
 
HAYALLERİ BUNA YETMEZ
Tekirdağ’da Refiye Yılmaz’ın Amerika’da tedavi edileceğini belirten Müezzinoğlu “Refiye Yılmaz kardeşimizin Amerika’da tedavisi 2-3 milyon tutacak. Bundan 10 yıl önce bir hastayı Amerika’ya göndermeyi rüyamızda görsek inanabilir miydik? CHP’li vatandaşlara soruyorum. Refiye Yılmaz’ın Kılıçdaroğlu’nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemde böyle bir ihtiyacı olsa Amerika’ya gönderebilir miydi? Bugün onlar bu iktidarda olsa hayalleri buna yeter mi? Biz iktidara geldiğimizde sağlığa ve sosyal güvenliğe yılda 9 katrilyon para ödeniyordu. Eczacılar paralarını alıp alamayacaklarını bilemiyorlardı. Bugün ödenen para 58 katrilyon. Tekirdağ’a şehir hastanesi yapacağız. Şehir hastane kompleksleri bu ülkeye bir tane yapabilecek iradeleri yok. Çünkü ufukları yok çünkü yönetime engelli bakıyorlar. Bu milleti dert edinmiyorlar. Hayalleri de yok ufukları da yok vizyonları da yok” sözleri ile CHP’ye yüklendi.
 
YÜZLERİ KIZARMIYOR
AK Parti kadrolarına büyük görev düştüğünü belirten Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün şuadaydı bugün burada nasıl olur demeden onları sahiplenecekler. Yeter ki hırsız, ahlaksız vatan haini olmasın. Çünkü aramızda hırsıza, ahlaksıza, vatan hainine yer yok” dedi. İsim vermeden Tekirdağ Belediyesi’ne gerçekleştirilen operasyonla ilgili de konuşan Müezzinoğlu “Dün milyarlarca rüşvet hadiseleri yansımaya başladı. Ama bunların çıkıp da milletin karşısında ahlak abidesi gibi konuşmaktan da yüzleri kızarmıyor”
 
YOLSUZLUKLARDAN NE HALE GELDİ
Çerkezköy’ün Tekirdağ’da önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu Tekirdağ büyükşehir olduğunu anımsatarak “İl şehrinin hali belli yolsuzluklardan ne hale geldi. Büyükşehir olduğunda daha çok katkı gelecek. Gerek ilçelerde gerek büyükşehirde doğru ve sağlıklı seçim için sandığa yönetime engelli bakmayan yöneticileri seçmek için önümüzde 1 yıldan az bir zaman var. Daha çok çalışmalısınız, daha çok çalışmalıyız. Herkesin derdini çözme samimiyeti olan yöneticileri seçmeliyiz. Bunlar çözer inancını güçlendirmeliyiz” ifadesini kullandı.
 
HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Tarımla ilgili de konuşan Bakan Müezzinoğlu “Çiftçinin, üreticinin yarınlara daha umut ve güvenle bakacakları bir yol haritasını beraber planlayacağız. İstanbul elinizin altında. İstanbul devamlı tüketen bir il. 15 milyon devamlı tüketiyor. Siz ne üretiyorsanız onu tüketir. Ama tükettikleri Antalya’dan, Isparta’dan geliyorsa burada bir hata var demektir. Biz üretime engelli bakmamalıyız. Akılcı reel üretime geçmeliyiz. Trakya’nın bir bütün halinde, birlikte büyüyen bir Trakya’yı hep birlikte başaracağız” ifadesini kullandı.
 
ERGENE KADAR SİGARAYI DA KONUŞMALIYIZ
Ergene Havzası ile ilgili de konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu “Hükümet bir buçuk yıl önce şafak operasyonu başlattı. 2.4 milyon olan bütçe 3.1 milyona çıkarıldı. Doğal zenginliği bölge insanına sunmak bizim görevimiz. Kirletenlere müsaade etmeyeceğiz. Ergene’deki kirliliğini bir ayağı sanayi, diğer ayağı da yerel yönetimlerdir. Kirliliğin yüzde 45’i sanayiden kaynaklanıyorsa, yüzde 55’i de yerel yönetimlerden kaynaklanıyor. Niye yapmıyorsunuz dediğimiz kadar niye kirletiyorsunuz diyerek de suçluları görmemiz lazım. Yerel yönetimler yasal sorumluluklarını yerine getirmeli” dedi. Trakya ve Edirne’nin sigara kullanımında ilk sıralarda olduğunu söyleyen Müezzinoğlu “Sigara kanserde çok önemli. O nedenle Ergene’yi konuştuğumuz kadar sigarayı da konuşmamız lazım” diye konuştu. 
 
HASTALARI ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndaki toplantının ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi inşaatında incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan bina hakkında bilgiler aldı. Müezzinoğlu ve beraberindekiler son olarak da Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, başhekim yardımcıları ve diğer hastane yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, servislerle hastaları ziyaret etti. Hastalara kırmızı karanfil veren Müezzinoğlu, hastalara acil şifalar dilerken, hastane hakkında ada Başhekim Karaoğlu’ndan bilgiler aldı.
 
PROTOKOL VE PARTİLİLER EŞLİK ETTİ
Bakan Müezzinoğlu’na Çerkezköy’deki ziyaretlerinde AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaettin Akbulut ve Özlem Yemişçi, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ve Habip Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ilçe ve belde teşkilatları, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer eşlik etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN