Adaletin temeli adil yargılamadır

5 Nisan Avukatlar günü kutlamaları Tekirdağ Valiliği Tören alanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından anıta çelenk sunulması ve Baro Başkanı Av. Nevzat Teker’in konuşm

GÜNDEM 7.04.2013 23:27:00 0
Adaletin temeli adil yargılamadır
Tören alanında yapılan programın ardından Adliye binasında baro salonunda misafirlere ve avukatlara ikramda bulunuldu.
 
ÇERKEZKÖY’DE DE TÖREN DÜZENLENDİ
Avukatlar Günü dolayısıyla Çerkezköy’de de tören düzenlendi. Önceki gün saat 14.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Nevzat Teker ve Çerkezköy’de görev yapan yaklaşık 20 avukat katıldı. Baro Başkanı Avukat Teker ve avukatlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
 
ADALETİN TEMELİ ADİL YARGILAMADIR
Törende konuşan Tekirdağ Barosu Başkanı Nevzat Teker, bu günün, savunma mesleğinin mensubu olan avukatların, örgütlenmesinin kutlandığı bir gün olduğunu ifade etti. Teker, hukuk devletinin temelinin adalet olduğunu vurgulayarak “Adaletin temeli, bağımsız yargı, tarafsız yargıç prensibinden hareket ile adil yargılamadır. Adil yargılamanın temeli savunmaya dayanmaktadır. Savunmanın temel unsuru da avukatlardır. Savunması özgür ve güçlü olmayan yargılama, adil hüküm kuramaz. Savunmanın özgür olması, usul yasaları ile düzenlenir. Savunmanın güçlü olması ciddi hukuk eğitiminden geçmektedir” dedi. 
 
ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİNE SESLENDİ
Baroların Hukuk Fakültesi açılmasını engelleyemeyeceğini, ancak gerek hakimlik gerek avukatlık stajının ciddi olması yönünde çaba sarf edebileceğini, etmesi gerektiğini söyleyen Teker üniversite yöneticilerine de şu sözlerle seslendi: “Sizler ilim ve bilim kurumlarının başındasınız. Eğitim yuvasısınız. Eğitim, eğitici aracılığı ile verilir. Elinizde eğitici olmadığı halde, eğitim yuvası ilim ve bilim yuvası adı altında bir yardımcı doçent kadrosu ile fakülte kurmak, buralarda öğrenci eğitiyormuş gibi yapmak, mezun etmek bu güzel ülkemize çok şey kazandırmaz kanısındayız.”
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN