Tekirdağ II. İhracat Zirvesi Tamamlandı

Namık Kemal Üniversitesi ile Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği (TÜDEP) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tekirdağ II. İhracat Zirvesi” tamamlandı.

GÜNDEM 7.04.2013 23:00:00 0
Tekirdağ II. İhracat Zirvesi Tamamlandı
 İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ
Turizm, Sağlık ve Sosyal Yardım Eski Bakanı Bülent Akarcalı’nın konuşmacı olarak bulunduğu ve Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen İhracat Zirvesi’ne NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcısı Mustafa Mahmut Yıldırım, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. İhracat Zirvesinin öğleden sonraki programı İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle’nin “Tekstil İhracatımız ve Tekstilde Uluslar arası rekabet için Ar-Ge’nin önemi, İnovasyon ve Üniversite Sanayi İşbirliğinin sonuçları” konulu sunumuyla başladı. Gülle, “Türk tekstil ve konfeksiyon sanayisi Türk Ekonomisinde imalat, istihdam ve ihracat alanında önemli yere sahiptir. Sektöre yapılan yatırımlar nedeniyle firma sayısı ve istihdam sürekli artmaktadır. Bununla birlikte tekstil sektörünün yenilikçi ürünlerde gelişme kaydedebilmesi için Üniversite-Sanayi işbirliği geliştirilmelidir” dedi.
 
SUNUMLAR YAPILDI
Konuşmasında “Kalkınma Hedefleri ve Bölgesel Kalkınma Politikaları” konularına yer veren Kalkınma Bakanlığı’nda görevli Zeynep Demirhan, Kalkınma Ajanslarının teşkilat yapısı, kuruluş aşamaları, yaygınlığı, izlediği politikalar ve amaçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Demirhan, Kalkınma Ajanslarının gerçekleştirdiği projeleri örnekleri ile sundu.Tek Pazar ve Rekabet Başkanlığı AB İşleri Uzmanı M. Ayşin Bektaş, “İhracat Hedefleri için, KOBİ’lerin AB Normlarına Uygun Üretim ve İhracat Düzenlemeleri” konusunu sundu. Bektaş, “AB Standartları ile güvenli ürün kavramı hayatımıza girdi. Riskli ürün grupları seçildi. Markaların insan sağlığı ve çevreyi tehdit etmesi engellendi. Gerekli piyasa gözetimi ve denetim mekanizmaları oluşturuldu” dedi.
 
BAŞARI KANITLANACAK
Ülke ekonomisinde Türk Deri Sektörünün önemi üzerinde duran İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çelet, ülkemizde deri sektörünün gelişimi hakkında bilgi verdi. Ülke ekonomisinde deri sektörünün en önemli sanayilerden biri olduğuna dikkat çeken Çelet, marka ihracatı yapıldığında başarının kanıtlanacağını söyledi.Turizm, Sağlık ve Sosyal Yardım Eski Bakanı Bülent Akarcalı, stratejik değerlendirmelerde bulunarak, “Sizler şanslısınız. Bizler ülkemizi üçüncü beşinci sıralara getirdik. Sizler ilk sıralara getireceksiniz. Sizden sonraki nesil ise ülkemizin başarılarını ilk sıralarda tutacak” dedi. Akarcalı, “ Önümüzdeki yıllarda kültür sanat ihracatı da başlayacak. Neden sanat- kültür parkları kurmuyoruz?” sözleriyle kültür-sanat parklarının Teknoparkların yanında kurulması gereken merkezler arasında olduğunu belirtti. Toplantı, soru cevap bölümünün ardından gerçekleştirilen tören ile katılımcılara Türkiye İhracat İçin KOBİ Eğitim ve Gelişim Programı Sertifikaları verildi.
 
Haber / Gökhan TEKER