“Seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

Kapaklı eski Belediye Binası yıkım işlemleri tamamlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 6.04.2013 08:03:00 0
“Seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”
FONKSİYONUNU YİTİRDİ
 Kapaklı eski Belediye Binası’nın ve bulunduğu alanın ilçe için büyük önem arz ettiğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yıllarca bu mekânda hizmet verdik. Hayatımızda silinmez izler bırakan bu mekânın bugün yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi. Eski Belediye Binası’nın fonksiyonunu yitirdiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Şehir meydanında bulunan bu yapı, ilçenin ihtiyaç duyduğu meydana kavuşması için yıkılması gerekiyor” dedi.

MİLLİ BAYRAMLARI KENT MEYDANI’NDA KUTLAYACAĞIZ
Eski Belediye Binası’nın yıkımı ile Kent Meydanı Projesi için büyük bir adım atılmış olduğunu ifade eden İrfan Mandalı, ilçenin eksikliğini hissettiği meydan projesinin yapımının tamamlanması için en kısa sürede çalışmalara başlanılacağını ifade etti. Bahse konu alanda Kapaklı’ya ve Kapaklı halkına soluk aldıracak bir düzenleme yapılacağını dile getiren Başkan Mandalı, “Top sahası alanımızı sentetik çim sahaya kavuşturuyoruz. Yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı. Bu kapsamda 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi milli bayramlarımızı kent meydanımızda kutlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

MEYDANLAR, ŞEHRİN KARAKTERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIR
Kent Meydanı projesinin adeta şehrin can damarlarından biri olduğunu kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “Meydanlar, şehrin karakterini gün yüzüne çıkarır. Kapaklı’da yapılan tüm yatırımların, kent kimliğini ve kentsel nitelikleri yükselttiğini görüyoruz. İlçemiz için ekonomik ve sosyal değişim sürecine çağdaş çözümler gerektiğinin bilincindeyiz” dedi. İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi olarak sürdürülebilir, yaşanabilir, sağlıklı kentleşme koşullarına uygun nitelikli kentsel alanların tasarımı ve uygulanması doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
 
 
DÜNYA ŞEHİRLERİ MEYDANLARI İLE ANILIR
 Kapaklı Belediyesi olarak yalnızca bugünü kurtarmanın derdinde olmadıklarını söyleyen Başkan Mandalı, “Gelecek nesilleri de düşünmeliyiz. Onlara, yaşamaktan gurur duyacakları bir şehir bırakmalıyız” dedi. Kapaklı için ortak akılda buluşulması ve şehre değer katan projelere sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Başkan Mandalı, Kent Meydanı projesinin de bu amaçla yapılması planlanan projelerden biri olduğuna vurgu yaptı. Kapaklı Kent Meydanı’nın şehirle bütünleşmiş, şehrin kimliğinin, varlığının hissedildiği bir yer olacağının altını çizen Mandalı, “Unutmayalım ki, bir şehri şehir yapan en önemli unsurlardan biri de Kent Meydanı’dır. Meydanlar kentin kimliğini ve kişiliğini ortaya koyar. Dünya şehirleri meydanları ile anılır” diye konuştu.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ
İnsanların bir araya geldiği, iletişime geçtiği, ortak aktiviteler ve eğlenceler düzenlediği meydanları ve kamusal açık alanları olmayan bir yerleşim alanında estetikten bahsetmenin mümkün olmadığına değinen Mandalı, “Meydanı olmayan bir yerleşim alanı ne kadar büyük olursa olsun kent de değildir” dedi. Bir şehri keşfetmeyle ilgili ilk heyecanın, kentin yukarıdan görüldüğü an hissedilebileceğine değinen Mandalı, “Yukarıdan baktığımızda gördüğümüz kentin kendisi değil, gölgesidir aslında. Şehrin asıl kimliğini içine girdiğimizde keşfederiz. Binalar, kent estetiğinin çok önemli unsurlarıdır ama kentleri kent yapan binalardan ziyade, park, sokak ve meydan gibi açık alanlarıdır” dedi. Meydanların, kentin ete kemiğe büründüğü, kimlik ve kişilik kazandığı, yaşayan canlı bir organizmaya dönüştüğü, yerler olduğunu söyleyen Mandalı, çağdaş ve modern bir Kapaklı yaratmak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Haber / Ahmet KARDEŞ