Merhum Başkan Başbuğ, dualarla anıldı

MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş ölümünün 16. Yılı'nda Çerkezköy'de mevlid ile anıldı. Okutulan mevlidin ardından Kuran'ı Kerim okuyup dua eden gençler, namaz çıkışında da Ã?

GÜNDEM 6.04.2013 07:38:00 0
Merhum Başkan Başbuğ, dualarla anıldı
HÜRMET VE TAKDİR HER GEÇEN GÜN ARTTI
 Çerkezköy Ülkü Ocakları binasında düzenlenen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan Ülkü Ocakları Üyesi Haşim Koçak, Başbuğ’un Türk-İslâm âleminde milyonlarca yüreğin saygısını ve sevgisini kazandığını, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen hürmet ve takdirin, her geçen gün daha çok arttığını ifade ederek “Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’e, vefatının 16. yılı vesilesiyle bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; Türk-İslam alemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” diye konuştu.

DUALARLA ANDIK
MHP Tekirdağ Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ataalp da Alparslan Türkeş’î anma programında yaptığı konuşmada, Merhum Alparslan Türkeş için güzel bir gece hazırlayan ülkücülere teşekkür etti. Türkeş’i dualarla andıklarını belirten Ataalp, “Allah tüm dualarımızı kabul etsin. Orada omuz omuza amin derken, 1997 senesinde büyük çınarın cenazesindeki İslam ülkesinin hakka yürüdüğü Türk gözümün önüne geldi. O gün onun için herkesin yüreği yanıyordu. Bizim camiaya mensup olsun olmasın, ben Türk’üm diyen herkes Bozkurt’un, asenasının ve tüm evladının yüreği o gün yanmıştır. Alparslan Türkeş o gün omuzlarda giden bir koca çınardı. Omuzlarda giden, akşam söylediğini sabah unutan kişi değildi. Davasını her şeyi ile sahipleniyordu. Davasını sahiplendiği için bütün arkadaşındaki ekibine örnek oluyordu. Başbuğ’umuzu ölümünün 16.yılında saygı ve sevgi ile anıyoruz” ifadesini kullandı.

YEMİN ETTİLER
Program daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi merhum Genel Başkanı Alpaslan Türkeş anısında ülkü ocakları üyeleri tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Alpaslan Türkeş için hazırlatılan slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinin ardından programa katılan partililer ve ülkücü gençler Çerkezköy Ülkü Ocakları Disiplin Masası Başkanı Yavuz Kemal Yazar, eşliğinde ülkücülük yeminlerini tazelediler. Program, yemin töreninin ardından sona erdi.

Haber / Asim YAVUZ