Sultanköy doğalgaza kavuşacak

Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım Genel Müdürü Fuat Çelepçi, Genel Müdür Yardımcısı Recep Aslantaş, Bölge Müdürü Tamer Akaslan, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan’ı makam

GÜNDEM 6.04.2013 05:13:00 0
Sultanköy doğalgaza kavuşacak
DOĞALGAZ HAKKINDA BİLGİ VERDİLER
 Önceki gün saat 16:00’da gerçekleştirilen ziyarette, bölgeye getirilmesi düşünülen doğalgaz için bilgi alışverişinde bulunuldu. Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım Genel Müdürü Fuat Çelepçi, Başkan Çolpan’ı ziyaret etme sebebi olarak bölgeye gelecek olan doğalgaz hakkında bilgi vermek olduğunu söyledi. Görüşme basına açık yapılırken, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım Genel Müdürü Fuat Çelepçi ve Belediye Başkanı Ersin Çolpan basının sorularına cevap vererek basını da bilgilendirdi.

 LİSANS ALANI GENİŞLETİLİYOR
 Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım Genel Müdürü Fuat Çelepçi “Yönetmeliğe göre bölgede bulunan firmalardan hangisi daha çok abonesi varsa o firmanın lisans alanı genişletiliyor. Bu yüzden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na göre lisans alanının genişliğinde kurul iznine bağlı olarak bazı kıstaslar göz önünde tutuluyor. Bu kıstaslar içinde fizibilite çalışması yapılarak yatırımlara start veriliyor. Sultanköy’ün dört bir yanında doğalgaz kullanılıyor ve geniş yatırım alanları var, her bir yer için fizibilite çalışması yapılmış. Bu durumda Sultanköy’e doğalgaz verilmeme gibi bir durum söz konusu olmamalı” dedi.

 
“DOĞALGAZA KAVUŞACAK”
 Belediye Başkanı Ersin Çolpan da “Çalışmalarımızın önceliği sahil projemiz ve doğalgazdır. Doğalgazı ön plana geçirme sebebimiz, EPDK’nın fizibilite çalışmalarını hızlandırmasıdır. Beldemiz, Tekirdağ İlinin son sınırında ve İstanbul’a komşu olması itibariyle bitişiğimizde bulunan konutlar İgdaş sayesinde doğalgazı kullanmaktadır. Ayrıca Beldemiz sınırları içinde de doğalgaz kombine çevirim santralleri, LNG depolama ve akaryakıt depolama tesislerinin bulunması beldemize doğalgazın gelebilmesi konusunda öncelikli tanımaktadır.
 Doğalgazın bölgemize getirilme yollarını 2009 yılından beri arıyorum ve bu öncelikli isteğimdir. Bizim bölgemize biraz haksızlık yapılmış dört bir yanımızda doğalgaz var. Fakat bizim bölgemizde yok. Beldemizin önemli sorunlarından olan doğalgaz sorunumuzu çözmek istiyoruz. Daha önce aldığımız Meclis Toplantımızdaki kararla EPDK’ya başvurumuzu yaptık. Fizibilite raporlarımız hazırlandı, bölgemize kurulacak olan şebeke hattı sonrasında bölgemiz doğalgaza kavuşmuş olacak. Bu başvuruyu ilk İl Başkanımla birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Aytekin’e ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na gidip görüşmelerimizi yaptık.. Biz Ak Parti İl Başkanımızla birlikte Ankara’ya gidip tek tek, kapı kapı dolaşarak bilgiler aldık ve başvurularımızı yaptık. Bu işin gerçekleşmesinde Ak Partili Belediyelerimiz, Ak Parti İl Başkanımız, İlçe Başkanımızın çok emeği var. Doğalgazın beldemize hızlı bir şekilde gelecek olmasında emeği geçen Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çalışmaların hızlanmasında büyük rolleri olduğunu buradan söylemek istiyorum” dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ