Esnaf tezgahı mı, yaya yolu mu?

Kapaklılı vatandaşlar, yayaların kullanımı için tahsis edilen kaldırımlarda, bölge esnafının işgallerinin sona erdirilmesi için, Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin bir an ön

GÜNDEM 5.04.2013 14:49:00 0
Esnaf tezgahı mı, yaya yolu mu?
Kapaklı'da işyerlerinin önüne malzeme koyan, kaldırımlarla da yetinmeyerek yol üzerine eşyası taşan esnafa Kapaklı halkı tepki gösteriyor.
 
KALDIRIMLAR YAPILDI FAKAT İŞGALLER ÖNLENEMEDİ
Esnafın kaldırımları işgal ettiği için, cadde ortasında yürümek zorunda kaldığını ifade eden vatandaşlar, “Bizler de mecburen caddede yürümek zorunda kalıyoruz. Belediye kaldırımları yaptı fakat, kaldırım işgallerini önleme konusunda eksiklikleri var” diye konuştu. İlçenin çoğu yerinde patika yolu gibi daracık olan kaldırımlarda, zaten yürümekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, “Biz kaldırımlarda, elimizi kolumuzu sallaya sallaya gezmek hayali kurarken, kimi esnafımız kaldırımları kendi dükkânı gibi kullanıyor. Malını mülkünü kaldırıma döken çok esnaf var. Bunlar hem insanların yürüme özgürlüğünü kısıtlıyor, hem de çirkin bir görüntü oluşturuyor” dedi.
 
KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA
Yaya kaldırımlarının işgalinden şikâyetçi olan vatandaşlar, “Yayaların yürümesi için yapılan kaldırımlar, şehrin hemen hemen her bölgesinde adeta işgal altında. Kaldırımlar yayalardan çok esnafın standartlarını koymasına yarıyor” dedi. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ