25 bin 152 su abonemiz var

Kapaklı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olarak Mart Ayı içerisinde 181 adet su sayacının onarıldığını ifade eden Müdür Vekili Cengiz Özdemir, Mart Ayı itibari ile 15 bin 217’si ön Ã

GÜNDEM 5.04.2013 13:59:00 0
25 bin 152 su abonemiz var
Kapaklı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Cengiz Özdemir, Mart Ayı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı sunumda Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 
 
36 ABONELİKTE TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI  
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olarak Mart Ayı içerisinde toplam 149 adet ön ödemeli sayaca yeni su abonesi işlemi yapıldığını ifade eden Müdür Vekili Cengiz Özdemir, “52 adet ön ödemeli sayaç aboneliğinde ise isim değişikliği yapıldı. 40 adet ön ödemeli su sayacı yenisi ile değiştirme işlemi yapıldı. 57 adet mekanik su sayacı aboneliğinde isim değişikliği yapıldı. 33 adet mekanik su sayaç aboneliği de kapatıldı” dedi. 27 adet arızalı olan mekanik su sayacının yenisi ile değiştirildiğini söyleyen Özdemir, “36 adet su aboneliğinde tarife değişikliği yapıldı. Böylece, 15 bin 217 adet ön ödemeli ve 9 bin 935 adet mekanik su sayaç aboneliği bulunmaktadır” diye konuştu.
 
181 SAYAÇ ONARILDI
63 bağımsız bölüm başına, 3 bin 408,93 TL proje onay ücreti tahakkuku yapıldığını ifade eden Cengiz Özdemir, “Mekanik su sayaçlarının 2013 / 2. dönem faturalandırma işlemi başladı ve devam ediyor” dedi. Atatürk Mahallesi’nde 45 adet su sayacı arızasına gidildiğini sözlerine ekleyen Cengiz Özdemir, Bahçelievler Mahallesi’nde 42, Cumhuriyet Mahallesi’nde 51, İsmet Paşa Mahallesi’nde 11 ve İnönü Mahallesi’nde de 32 adet sayaç arızasının giderildiğini ifade etti. 
 
 SU KUYULARI DÜZENLİ OLARAK KONTROL EDİLDİ  
Çeşitli mahallelerde oluşan, toplam 23 su borusu patlağının onarıldığını kaydeden Müdür Vekili Cengiz Özdemir, toplam 18 aboneye de su bağlantısı yapıldığını kaydetti. Su kuyuları ve su terfi merkezlerinin elektrik panolarında oluşan çeşitli elektrik arızalarına da müdahalelerde bulunduklarını söyleyen Özdemir, “Bu süreçte Jeneratörlerin aylık periyodik bakımları yapıldı. Su terfi merkezleri ve su kuyularında bulunan uzaktan takip otomasyon sisteminde oluşan elektrik arızalarına müdahale edildi. Çeşitli aralıklarda su kuyuları ve terfi merkezleri düzenli olarak kontrol edildi” dedi. Mevcut elektrik sayaçlarının okuması ve faturalandırılmasının da gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Özdemir, “Su patlağı olan yerlerde kelepçenin yer altı abone kablolarını patlatmış olduğu yerlere gidilip, kablo arızaları giderilmesi sağlandı” dedi.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ