Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi

Karaağaç Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.04.2013 19:55:00 0
Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi
 FAALİYET RAPORU MECLİSTEN GEÇTİ
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda ilk olarak denetim komisyonu raporu ile ilgili meclis üyelerine bilgi verildi. Yapılan bilgilendirme sonrasında 2012 yılı faaliyet raporu görüşüldü. İlgili gündem maddesi görüşülmesi esnasında Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, yerini 1’inci meclis başkan vekili Ensar Şimşek’e bıraktı. 2012 yılı faaliyet raporu ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından rapor meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
MECLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Meclis toplantına daha sonra yeniden Başkan Özkan Yücel başkanlık etti. Faaliyet raporunun kabul edilmesi nedeniyle meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Özkan Yücel “Sizlerin oylarınıza layık olduğum için mutluyum. Oy kullanan meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
 
ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI
Özkan Yücel’in konuşmasının ardından encümen üyesi seçimine geçildi. Gizli oy açık sayım usulü ile yapılan seçimin ardından encümen üyeliğine Yılmaz Mert ve Yıldırım Büyükbaş seçildi. Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Çetin Özhan “Çerkezköy’de bulunan belediyelerden encümen seçimlerinde 10 oyun hepsini alan tek belediye Karaağaç Belediyesi’dir. Bugüne kadar belediye meclis üyelerinin hepsi encümen üyeliği yapmıştı. Sadece Yılmaz Mert yapmamıştı. Bugün de kendisini seçerken, Yıldırım Büyükbaş da bu görevi ikinci kez yapacak. Hayırlı uğurlu
olsun” dedi.
 
YENİ KOMİSYONLAR KURULDU
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de ihtisas komisyonlarının kurulması, komisyon üye sayıları ve kurulan komisyonlara üye seçimi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmenin ardından daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonunu içine alan ihtisas komisyonlarına Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım ve Trafik Komisyonu ve Sosyal Yardım Komisyonu’nun eklenmesi oy birliği ile kabul edilirken, ihtisas komisyon üye sayısının 5 olması karara bağlandı. Komisyon üyeliklerine partilere göre dağılımı ise 2 MHP; 1 AK Parti, 1 DSP ve 1 Bağımsız olarak belirlendi.
 
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Yapılan oylama neticesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna Yılmaz Mert, Ercan Çelik, Ensar Şimşek, Aytekin Odunci, Yıldırım Büyükbaş, İmar Komisyonuna Sait Torun, Ercan Çelik, Çetin Özhan, Şahin Salgar, Ahmet Aşar, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Yılmaz Mert, Sait Torun, Şahin Salgar, Çetin Özhan, Ahmet Aşar, Ulaşım ve Trafik Komisyonuna Ercan Çelik, Yılmaz Mert, Çetin Özhan, Yıldırım Büyükbaş, Şahin Salgar, Sosyal ve Yardım Komisyonuna ise Sait Torun, Ercan Çelik, Enser Şimşek, Çetin Özhan ve Ahmet Aşar oy birliği ile seçildi.
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de yardım taleplerine ilişkin dilekçeler görüşülerek karara bağlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından düzenlenecek olan ve 45 gazi ile eşinin katılımı ile 27 Nisan tarihinde Çanakkale Gelibolu yarım adası şehitliği ziyaret edileceği, bu ziyaret sırasında öğle yemeği ve araçların belediye bünyesince karşılanması, Cem Vakfı Erenler cem evinin ihtiyacı olan güvenlik sistemleri için kamera kurulması işlemlerinin belediye tarafından karşılanması, Karaağaç Atatürk İlkokulu’nun araç gereç ihtiyacı, Atatürk Mahallesinde yapılmakta olan Veysel Karani Cami’nin minareleri için 20 ton demir ve 700 torba beyaz çimento ihtiyacı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Gençlik Korosunun “Arda Boyları” isimli türkü albümünün tanıtımı ve sahiplenilmesi için Karaağaç Beldesinde bulunan okullarda öğrencilere dağıtılmak üzere belediye tarafından cd’lerin alınması ve dağıtılması, Çerkezköy Devlet Hastanesinde yapılması planlanan tadilat işleri için destek talebi dilekçeleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 
 
BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ
Dilekçelerin görüşülmesinin ardından 682, 683, 684, 685 ve 702 nolu parsellerde plan tadilatı yapılması talebi görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. 435 ada 43 parsel, 433 ada 31 parsel, 727 ada 8 parsel ve 737 ada 5 parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı konusunun görüşülmesi sırasında konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Daha önce Belediye Hisselerinin talep sahiplerine satışı hakkında Büyükşehir Belediyeleri yetkili idi. Yeni çıkan kanuna göre bu talep ilk olarak İçişleri Bakanlığına gönderiliyor. Buradan onay alındığı zaman ise encümene yetki veriliyor” derken, ilgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı. 
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Karagaz dere mevkii 110 hektar depolama alana ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının uygulaması ile yine aynı alana ait 1/1000 ölçekli imar planlarının uygulanması talebi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündemin onuncu maddesi olan 314 ada 5 parsele ait imar plan tadilatının görüşülmesi ve on birinci maddesi olan Sevgil Dokuraltınbek’e ait dilekçede bulunan kat artırımı talebi de oybirliği ile imar komisyonuna gönderildi.
 
ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ
Gündem maddeleri öncesinde oy birliği ile kabul edilen önergeler de karara bağlandı. AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Aytekin Odunci ve Çetin Özhan tarafından verilen dilekçede beldede beş mahallenin ihtiyacı olan çocuk parklarının acilen programa alınması talep edildi. Meclis bu talebe olumlu cevap vererek önergeyi Plan ve Bütçe komisyonuna havale etti. Yine Çetin Özhan tarafından verilen önergede Gazi Osman Paşa Mahallesi Turgut Reis Caddesi’nde yapımı devam eden Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin istinat duvarının belediye tarafından yapılması talebi de Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Islah OSB imar plan itiraz dilekçesi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Meclis toplantısının ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN