Kukla festivali Kapaklı’da başladı

Türkiye’nin en genç ilçesi olan Kapaklı, tarihinde ilk defa dünyaca ünlü 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İlk gösteri dün Kapaklı Gazi İlkokulu ve Kapaklı Mehmet Elfide

GÜNDEM 1.04.2013 20:52:00 0
Kukla festivali Kapaklı’da başladı
 Kapaklı Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında çeşitli ülkelerin kukla gösteri ekipleri Kapaklı öğrencileri için gösterilerini sergilemeye başladı.
 
FESTİVAL, ÇEK VE İTALYAN GRUPLARLA START ALDI
Festival kapsamında ilk dört yılda toplam 25 ülkede çeşitli kukla gösterilerinin sunulduğu 'Kukla Festivali' organizasyonlarında bu yıl 26 ülkeden katılımcı grup festivalde yer alıyor. Çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’da ise 10 ülkeden 11 farklı gösteri ekibi ilçedeki okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için kukla gösterilerini sahneleyecek. Bu kapsamda Kapaklı’da dün 2 okulda kukla gösterileri gerçekleştirildi. Gösterilerin ilki dün saat 11.30’da Kapaklı Gazi İlkokulu’nda yapılırken, ikincisi ise Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
 
GÖSTERİLER İKİ OKULDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dün saat 10.00’da İtalyan Kukla Gösteri ekibi Vrein Theatre’nin Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri için okulun konferans salonunda gerçekleştirdiği gösteriler, Çek Cumhuriyeti Kukla Gösteri ekibi Pavel Vangeli’nin okul bahçesindeki performansı ile devam etti. Festivale Çek Cumhuriyeti’nden katılan Pavel Vangeli gösteri ekibi dün öğleden sonra da saat 14.00’da tekrar Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelirken, İtalyan gösteri ekibi Vrein Theatre ise aynı saatte Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencileri için performanslarını sergiledi.
 
EKİPLER TAM NOT ALDI
İtalyan ve Çek Cumhuriyeti Kukla Gösteri ekiplerinin her iki okuldaki başarılı performansları gerek okulların yönetimlerinden gerekse öğrencilerinden tam not aldı. Kukla gösterileri ile oldukça eğlendikleri gözlenen öğrencilerin mutlulukları ve organizasyondan duydukları memnuniyet ise dikkatlerden kaçmadı. 
 
YÜZLERCE ÖĞRENCİ İZLEDİ
5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında ilk olarak Kapaklı Gazi İlkokulu’nda sergilenen kukla gösterilerini yüzlerce öğrenci izledi. Gösteriyi izleyenler arasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan da yer aldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ