Osmanlı Akıncılar Kulübü birinci yılını kutladı

Osmanlı Akıncılar Kulübü Kapaklı Şubesi kuruluşunun birinci yıl etkinlikleri çerçevesinde bir program gerçekleştirdi.

GÜNDEM 1.04.2013 20:51:00 0
Osmanlı Akıncılar Kulübü birinci yılını kutladı
 PROGRAM DÜZENLENDİ
Pazar günü saat 13.30’da Kapaklı Ege Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol,  AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Teşkilatı Üyeleri, MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükkanlı, Osmanlı Akıncıları Kapaklı Şube temsilcisi Sedat Arslan, muhtarlar, Osmanlı Akıncıları üyeleri ve davetliler katıldı.
 
FESTİVALE DAVET ETTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu tür organizasyonların kendisini gururlandırdığını ve sevindirdiğini belirterek “Sizlerin de aynı heyecan içinde olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonda arkadaşlarımız sakalından bıyığına, montundan yeleğine kadar Osmanlı akıncıları olduklarını ifade etmişler. Çeşitli kültürel dernekleri yaşattıkları için kutluyorum. Bizler belediye başkanı olarak elimizden gelen imkanı sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Organizasyonları da beraber yürütürüz. Önümüzdeki aylarda kazak gölünde bir haftalık festival yapacağız. Bu festivalde de sizlerin motosiklet gösterisi yapmanızı istiyoruz” diye konuştu.
 
“ONUR VE ŞEREF DUYDUK”
Programa katılanlara teşekkür eden Türkiye Osmanlı Akıncıları Derneği Başkanı Özhan Özcan “2009 yılında birkaç eski motorcu dostumla bir araya gelip, eskiden bir çatı altında beraber sürdürdüğümüz günleri hatırlarken, neden yeniden bir oluşum yapamadığımızı konuşmaya başladık ve konuşmamız da bir kardeşlik kulübüne dönüştü. Dünyanın her yerinde kulüplerin bir ismi, sembolleri ve renkleri vardır. Biz de dünyaya hükmetmiş kahramanları ve zaferleri ile tüm dünyaya nam salmış bir milletin torunları olarak rengimizi bayrağımızdan, amblemimizi devlet armamızdan, ismimizi ise Osmanlı’nın en seçkin birliği olan akıncılardan aldık. Akıncılar günümüzün özel harekat birimlerinde üstün yetenekli kişilerden oluşurdu. Fransa ve İngiltere gibi ülkeler özel istihbarat ve özel timleri kurarken akıncıların hayatından esinlendiklerini her zaman ifade etmişlerdir. Bizlerde bu şanlı tarihimizi yaşama ve yaşatmaktan onur ve şeref duyduk. Yeleğimiz bizim için canımızdan daha değerlidir.” dedi.
 
“KOLAYLAŞTIRDIĞINI AŞILADIK”
Kulübün amaçlarından bahseden Özcan “Bizim amacımız motorcunun hayatının eğlence olmadığını insanlara anlatmaktı. Bizler hayatı motoru üzerinde yaşamayı tercih edenleriz. Motosikletin aslında ülkemizde özellikle İstanbul’da yaşayanlar için çok büyük bir nimet olduğunu, eğitim alındığında bilinçli bir şekilde kullanıldığında hayatı ne kadar kolaylaştırdığını anlatmak istedik. Yeleğimizi kefalet karşısında veririz. Buda bizim yeleğimiz bizler için çok önemlidir. Yelek alabilmek için iki sene boyunca üyelerimiz sınavlardan geçiyorlar. Saygı her tür evladı gibi vazgeçilmezimizdir” dedi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Bir yıl önce Kapaklı’daki şubenin programında bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Özcan “Bir sene önce yıllardır tanıdığım eski bir üye kardeşimize yeleğimizi teslim edip kardeş bildik. Kendisi de Kapaklı’da ikamet ediyordu. Burada bu yeleği taşımak ve burada bunu genişletmek istediğini söyledi. Bizlerde ona inandık ve bu gün bu gurur tablosunu yaşıyoruz. Burada böyle dirayetli, inançlı ve aramızda yollar olmasına rağmen bağlılıkları ve kardeşliklerinin bu kadar büyük olacağını tahmin edemedik. Ben Osmanlı Akıncılar Kulübü Başkanı olarak hepimizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER