Kukla gösterileri başlıyor

Çiçeği burnunda ilçemiz Kapaklı, tarihinde ilk defa Uluslararası Trakya Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 26 ülkeden temsilcinin yer aldığı festival kapsamında 10 ülkeden 11 farklı grup ilçemizdeki

GÜNDEM 31.03.2013 19:08:00 0
Kukla gösterileri başlıyor
 Bu yıl beşincisi düzenlenen dünyaca ünlü kukla festivali Uluslararası Trakya Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapan Kapaklı’da, kukla gösterilerine bugün itibari ile başlanıyor.
 
İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
İlk defa Uluslararası Trakya Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapan Kapaklı’da ilk kukla gösterileri Kapaklı Gazi İlkokulu ve Mehmet Elfide Erdegül ilköğretim okulunda gerçekleştirilecek. İlk dört yılda toplam 25 ülkede çeşitli kukla gösterilerinin sunulduğu 'Kukla Festivali' kapsamında bu yıl 26 ülkeden katılımcı festivalde yer alacak. Kapaklı’da ise 10 ülkeden 11 farklı ekip ilçedeki öğrenciler için kukla gösterisi sahneleyecek.
 
TÜM ÇOCUKLARIMIZI BEKLİYORUZ
Böyle güzel bir etkinliğin içerisinde yer almaktan çok mutlu olduklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Uluslararası Kukla Festivali, geleceğimizin teminatı, ülkemizin en değerli varlıkları olan çocuklarımızı biraz olsun yoğun ders temposundan uzaklaştırıp onları eğlence ve düşler dünyasında bir gezintiye çıkaracaktır. Umarım bu gezide çocuklarımız keyifli dakikalar yaşarlar. Kukla festivali çocukların hayal dünyasında yeni bir pencere açacak ve çocuklarımızın hayal dünyalarının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Kapaklı Belediye Başkanlığı olarak bizler çocuklarımız için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Kukla festivalimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ