Türkiye'ye yüzen gemi hastaneler kazandıracağız

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde Sevim Yenice Konferans Salonu'nda, MHP'den AK Parti'ye geçen 400 üyeye rozet takma törenine katıldı.

GÜNDEM 31.03.2013 19:07:00 0
Türkiye
 Ardından Uzunköprü İlçesi'nde çeşitli temaslarda bulunduktan sonra geldiği AK Parti Edirne İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısına girişinde 50 kişilik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mehteran takımının çaldığı marşlarla kalabalık partili grubu tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu konuşmasında CHP ve MHP'yi sert bir dille eleştirdi.
 
SAHTE ATATÜRKÇÜLERİ ELİMİZİN TERSİYLE İTECEĞİZ
Bakan Müezzinoğlu, "İstiklal Harbi'nde bu milletin sıkıntılarını Mustafa Kemal Atatürk canı pahasına sorumluluklar almasaydı, bugün bu genç cumhuriyetimiz olabilir miydi? O gün o gözü kara, dinamik, dünya vizyonu, milletiyle bütünleşen lider olmasaydı bugün bu kürsülerde bu kadar dimdik, geleceğe umutla bakan ve cesaretle konuşan noktada olabilir miydik? O gün millete korkma diyen, o gün millete cesur olun diyen, o gün bu milleti kimse tarihten silemez diyen bir Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün de milleti korkutan bir Cumhuriyet Halk Partisi anlayışı. Her şeyden korkutuyor. Kadınlarımızı, gençlerimizi, laiklik elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor diye korkutuyor. Bu millet kimseden korkmaz. Kendisine zulüm edene ve yanlış yapana da prim vermez. Hep birlikte sahte Atatürkçüleri elimizin tersiyle itmeye var mıyız" diye konuştu.
 
TÜRK BAYRAĞININ OLMAYIŞINI KINIYORUM
Diyarbakır'da 21 Mart nevruz kutlamaları sırasında Abdullah Öcalan'ın mesajının okunması konusuna da değinen Bakan Müezzinoğlu, burada Türk bayrağının olmayışını kınadığını ifade ederek “Bunu kınamak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir mensubu olarak, bir siyasi, bir milletvekili olarak hakkım olduğuna inanıyorum. Bunu kınama hakkı olmayanları da sizlerle paylaşmak istiyorum. CHP ve MHP'nin bunu kınamaya hakkı yok. Niye biliyor musunuz? Bakınız Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandıramayan CHP bugün niye Diyarbakır'da Türk bayrağı dalgalandırmıyorlar diye hesap sormaya hakkı yoktur. Bence cumhuru kucaklayan, ulusu kucaklayan bir siyasi parti Hakkari'de de, Batman'da da, Siirt, Bitlis ve Van'da Türk bayrağını dalgalandırmalı. Ey MHP, lafla milliyetçilik Edirne'de, Balıkesir'de yapmak kolaydır. Milliyetçilik, milletin bütünlüğünü kucaklamaktan geçer. Hakkari'de, Siirt'te, Diyarbakır'da da o bayrakla ben varım diyeceksin ki o bayrağı asmayanlara hesap sorabilesin” dedi.
 
YÜZEN GEMİ HASTANESİ YAPILACAK
18 Nisan'da ABD'ye gideceğini belirten Müezzinoğlu, “Dünyada ilk defa inşallah biz yaptıracağız. Yüzen gemi hastanelerini projesiyle ilgili savaş gemilerinden değişiklik yapılmış olan ABD'deki gemi hastanelerini görmeye gideceğim. Ama onlarınki savaş gemilerinden dönüştürülen hastaneler. Biz ise mimari projesini de yaparak, siparişini önceden hazırlayarak Türkiye'ye inşallah yüzen gemi hastanelerini kazandıracağız. Üç bir yanı denizlerle çevrili bir ülkede, her an deprem riski var. Deprem riskinde deprem olan yerde hastaneler ayakta değilse, en yakın sahile hastanemizi getireceğiz. Şimdi helikopter ambulanslarımız var. Yollar kapalı da olsa helikopter ambulanslarımız var” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN