Tekirdağlılar’dan Urfa çıkarması

Tekirdağ Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Güneydoğu gezisinin ilk ayağı önceki gün başladı. İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda sabah Şanlıurfa’ya uçan 46 kişilik heyeti Şanl?

GÜNDEM 29.03.2013 20:14:00 0
Tekirdağlılar’dan Urfa çıkarması
 KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ilk olarak Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek bir süre kendisi ile başbaşa görüştü. Vali Yerlikaya ziyaret anısına Şanlıurfa Valisi Güvenç’e Tekirdağ motifleri ile işlenmiş gümüş vazo hediye ederken, Güvenç de Yerlikaya’ya gümüş işlemeli fincan takımı hediye etti.
 
URFA GEZİSİ
Şanlıurfa’da El Ruha Otel’e yerleşen heyet ilk ziyaretini Urfa ile özdeşleşen Balıklıgöl’e yaptı. Burada 2 rehber eşliğinde Balıklıgöl’de başlayan Urfa Gezisi kapsamında Halilür Rahman Gölü ve Rızvaniye Cami, Aynezeliha Gölü, Urfa Kalesi, Şanlıurfa Dijital Tanıtım Merkezi, Mevlidi Halil Cami ve mağarasının yanı sıra hanlar bölgesi gezildi. Bakırcılar Çarşısı ve Kazzaz pazarını gezen heyet burada şehir halkı ile bir araya gelerek bol bol fotoğraf çektirdi. Heyettekiler Güneydoğu ile özdeşleşen puşiyi takarak Urfa’a özgü mırra içti.
 
SIRA GECESİ DÜZENLENDİ
Göbeklitepe’de 12 bin yıl öncesine ait olduğu saptanan tapınağı gezdi. Ardından heyet onuruna Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından El Ruha Otel’in 1500 yıllık otantik mağarasında tertiplenen sıra gecesi heyet günün yorgunluğunu attı.  Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ’dan büyükşehir olan Şanlıurfa’ya gerçekleştirilen ziyarette Tekirdağ Valisi Yerlikaya ve Şanlıurfa Valisi Güvenç şarkıları ile eşlik ederken meclis üyelerinin cep telefonları geceyi ölümsüzleştirdi.
 
Haber / Şaban KARDEŞ