AB öykü yarışması semineri düzenlendi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği içerisinde her yıl farklı bir konuda “AB Öykü Yarışması” düzenlenecek.

GÜNDEM 29.03.2013 20:13:00 0
AB öykü yarışması semineri düzenlendi
 ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Yarışmanın 2013 yılı konusunu AB’nin temel değerlerinden biri olan ve aday ülke Türkiye için önem taşıyan “ Farklılıklar İçinde Birlik” olarak belirlendiğini ifade eden yetkililer “Genç öğrencilerin bu konunun Türkiye ve Avrupa Birliği’ne üyelik süreci açısından taşıdığı önem üzerinde düşünmeye teşvik edilmesi amaçlanmaktadır” dedi. Bu amaç doğrultusunda önceki gün Edirne Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü toplantı salonunda bir seminer düzenlendi ve Edirne il merkezi ile ilçelerden gelen öğretmen ve öğrencilere konu ile ilgili bilgi aktarıldı.
 
AB İLİŞKİLERİNİ ANLATTI
Seminerde Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da yer aldı. Vali Yardımcısı Özkan, yaptığı konuşmada ülkenin AB sürecine değindi ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Yarışmaya katılmak isteyen ortaöğretim kurumlarının 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinin öykülerini 1 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında AB Bilgi Merkezi’ne teslim edecekleri ve yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği belirtildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ