Japon Geleneksel Müziği Koto-Shamisen ve Çello Konseri

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nün Uzakdoğu Asya Japon Kültürü Tanıtım Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler, önceki akşam Piramit

GÜNDEM 28.03.2013 20:20:00 0
Japon Geleneksel Müziği Koto-Shamisen ve Çello Konseri
 JAPON KÜLTÜRÜNDEN EZGİLER
Konsere Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Burhan Arslan, NKÜ öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Konserde, Japonya’nın en iyi eserleri arasında yer alan “Bahar Denizi”, Tasavvuf Müziği olarak kabul edilen “Gidişler”, Dünyada popüler hale gelen ve çizgi film müziklerinde yer bulan “Bahar Şarkısı” ve Japon geleneksel kültüründen ezgiler çalındı.
 
FARKLI KÜLTÜRLERİN TANITILMASINA VESİLE OLACAĞIZ
Konserin ardından konuşan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Asya’nın en doğusu ile en batısını yaklaştıran ezgiler dinledik. Üniversite olarak bu tür etkinlikleri arttırarak, farklı kültürlerin tanınmasına vesile olacağız” dedi. Japon Geleneksel Müziğinin en beğenilen eserlerini paylaşan Yoko Reikano Kimura ve Hikaru Tamaki Üniversitemizin bu etkinliğinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.
 
Haber / Gökhan TEKER